BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Ahmet Ertegün İngiliz basınında

İngiliz gazeteleri, Ahmet Ertegün'ün hayatını ve çalışmalarını anlatan yazılara geniş şekilde yer verdi.

Abone ol

İngiliz gazeteleri, perşembe günü ABD'de yaşamını yitiren Atlantic Records müzik şirketinin sahibi Ahmet Ertegün'ün hayatını ve çalışmalarını anlatan yazılara geniş şekilde yer verdi. Sanat sayfasında Ertegün'ü "Mick Jagger, Otis Redding ve Aretha Franklin'in arkasındaki adam" olarak tanımlayan The Daily Telegraph, Ertegün'ün müzik endüstrisinin en renkli isimlerinden biri olduğunu belirtti.

Ertegün'ün müzik sektöründe bir dev olduğunu kaydeden gazete, Ertegün'ün "egzotik bir geçmişi bulunduğunu", bir Türk diplomatın oğlu olarak dünyaya geldiğini, iyi eğitim alıp, dünyayı gördüğünü, bu durumun da onu sektörde eşsiz kıldığını yazdı. Guardian da ünlülerin ardından anma yazılarının yer aldığı "Obituaries" köşesinde, Ertegün'ün Ray Acharles, Led Zepplin, Aretha Franklin ve Dusty Springfield gibi starların kariyerlerinin yaratıcısı olduğunu yazdı.

Ahmet Ertegün ve kardeşi Nasuhi Ertegün'ün aileleri tarafından iyi yetiştirildiklerine dikkat çeken gazete, Ertegün'ün babası Münir beyin Atatürk'ün arkadaşlarından olduğunu hatırlattı. The Independent gazetesi de Guardian gibi "Obituaries" köşesinde Ertegün'e tam sayfa ayırdı. Atlantik Records'un kurucusu Ertegün'ün yarattığı isimler arasında Ray Charles, Led Zepplin ve Rolling Stones'un bulunduğu hatırlatılan yazıda Ertegün "20. yüzyılda plak endüstrisinin en önemli ismi olduğu" vurgulandı.