BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejada domuz benzetmesi

Danimarka'da dünya liderleriyle dalga geçen bir sanat grubu, bu kez de Ahmedinejad'ı hedef aldı.

Abone ol

Danimarka'da dünya liderleriyle dalga geçen bir sanat grubu, bu kez İran gazetesine verdiği ilanda Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı hedef aldı.

İngilizce yayınlanan Tehran Timas'daki ilanda Mahmud Ahmedinejad'ın resminin altına, "Bush'a karşı mücadelene destek", "İran'ın nükleer enerji üretme hakkı vardır" gibi İran yönetiminin hoşuna gidecek ifadeler sıralandı.

Ancak ilandaki İngilizce ifadelerin başharfleri üstten alta doğru yan yana dizildiğinde (nefret edilen kişiyi ifade eden, pis adam, domuz) gibi anlamlara gelen "SWINE" kelimesinin ortaya çıktığı görülüyor.

Gazetenin, "Dünya Barışı İçin Danimarkalılar" adına verilen yarım sayfalık ilandaki bu gizli anlamın farkına varmadığının sanıldığı, ancak gazetenin tiraji birkaç binle sınırlı olduğu için gelecek tepkinin sınırlı olmasının beklendiği bildirildi.

Surrend sanat grubunun üyelerinden Jan Egesborg, "Kendisinin liberal olmadığını düşündükleri için Ahmedinejad ile dalga geçtiklerini" söyledi.

Egesborg, "Bunu dikkat çekmek için yaptık. Orada (İran'da) liberalleşme isteyen genç bir nüfus var. Bu, ülkeye ve halkına karşı değil iktidardaki kişiye karşı yapıldı" dedi.