BIST 10.617
DOLAR 32,25
EURO 35,04
ALTIN 2.487,15
HABER /  GÜNCEL

Ahmedinejad ABDye teşekkür etti

Türkiye'yi ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı, özel olarak davet ettiği köşe yazarlarına, önemli açıklamalar yaptı. En önemlisi ise ABD'ye teşekkürüydü.

Abone ol

İran, yakında kendi yaptığı roketi, uzaya gönderiyor. Sürpriz açıklama, sabah kahvaltısında aralarında Genel Yayın Yönetmenimiz Akif Emre'nin de bulunduğu bazı köşe yazarlarıyla biraraya gelen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'dan geldi. Ahmedinejad, kendi yaptıkları uyduyu, kendi yaptıkları roketle yakında uzaya gönderip yörüngeye yerleştireceklerini duyurdu.

Ahmedinejad, kendi uydularını fırlatacaklarını açıkladıktan sonra, ABD'ye özel olarak da teşekkür etti.

Ahmedinejad şunları söyledi: "Bu anlamda ABD'ye büyük teşekkür borçluyuz. Eğer ambargo altında kalmasaydık, bu işi kendi imkanlarımızla gerçekleştiremezdik. O yüzden onlara teşekkür ediyoruz!"

ABD ile İslam Devrimi öncesinde 50 yıl boyunca ülkesinin çok iyi ilişkisi olduğunu kaydeden Ahmedinejad, "Ama bir santimlik bir teknolojimiz olmadı. Şu anda ise ileri bir teknoloji elde etmiş durumdayız" diye konuştu.

Ahmedinejad, ülkesinin, biyo ve nano teknolojilerinde de, dünyanın ilk beş ülkesinden biri haline geldiğini özellikle belirtti.

Bir soru üzerine, ABD'nin İran'a saldıracak gücü olmadığını da kaydeden Ahmedinejad, "ABD, ekonomik ve siyasi olarak, çöküşün eşiğine geldi, köşeye sıkıştı. Gürcistan'i bile koruyamayan ABD bize nasıl saldıracak? Bu imkansız" ifadesini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı, ABD imparatorluğunun sonunun çok yakın olduğunu da özellikle vurguladı.