BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Ahmed Mansur Almanya'da tutuklandı

El- Cezire Televizyonu sunucusu Ahmet Mansur, Almanya'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Abone ol
Mısır'daki Kahire Ceza Mahkemesince hakkında 15 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verildiği için Almanya'nın başkenti Berlin'de gözaltına alınan El-Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur, tutuklandı.
 
Mansur'un avukatlarından Fazlı Altın, gazetecilere yaptığı açıklamada, nöbetçi hakimin kimlik tespitinin ardından müvekkilinin, Mısır'a iadesi durumunda başına ne gelip gelmeyeceğinin araştırılması için cezaevine konulmasına karar verdiğini söyledi.
 
Mevcut durumun müvekkilinin aleyhine gözükse de lehine olduğuna dikkati çeken Altın, Mansur'un Moabit semtindeki cezaevine nakledileceğini anlattı.
 
Altın, hafta sonu olması nedeniyle federal savcılıkla irtibata geçilmesinin zaman aldığını ancak yarınki araştırma sonucunda görülecek duruşmada Mansur'un serbest bırakılmasını ümit ettiklerini belirtti.
 
Mısır'ın müvekkilinin iadesini talep ettiğini vurgulayan Altın, mahkemenin Mansur'un iadesi halinde durumunun ne olacağını da araştıracağını kaydetti.

"SUÇLAMALAR TEMELSİZ...
 
Mansur'un yarın yeniden hakim karşısına çıkarak, hakkındaki suçlamalara cevap vermesi bekleniyor.
 
Mansur, dün ülkeden ayrılmak için geldiği Berlin-Tegel Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Mısır İçişleri Bakanlığı, gazetecinin hakkında 15 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası bulunduğu için gözaltına alındığını açıklamıştı.
 
Mansur, 2011'de Tahrir Meydanı yakınında "bir avukatı alıkoyarak işkence yapmak" suçlamasıyla Kahire Ceza Mahkemesince geçen sene 15 yıl hapse mahkum edilmişti. Mansur, kendisine isnat edilen suçlamaları, "temelsiz, uydurma ve tamamıyla sahte iddialar" şeklinde nitelendirmişti.