BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

Ahmed Hulusi 6 yıl önce bulmuştu!

Türk basını, İnsanlarda inançları yönlendiren ‘VMAT’ isimli bir genin varlığını çarşaf çarşaf manşet yaptı. Oysa bir Türk, bu genin varlığını yıllardır haykırıyor

Abone ol

"İnanç duygusu nasıl ortaya çıktı? Binlerce yıl, insanoğlunu nasıl etkiledi, yönlendirdi? Ünlü biyolog Dean Hamer, bu sorunun yanıtını, 6 yıl boyunca DNA kodlarında aradı."

Türk basının hemen hepsinde dün bu satırlar yer alıyor, Ünlü biyolog Dean Hamer'dern övgü ile bahsediliyordu.. Haberlerdeki içeriğe göre Amerikalı ünlü moleküler biyolog Dean Hamer, bu sorunun yanıtını, insana fiziksel özelliklerini veren DNA kodlarında aradı. 6 yıl süren bir dizi araştırmanın sonunda da "Allah'a inanç genini" bulduğunu açıklıyordu.

Şimdi lütfen aşağıdaki satırları dikkatlice okuyun:

"Îmân veya îmânsızlık beyindeki bir değerlendirme merkezinin açılıp açılmamasındandır… Hatta diyebilirim ki, “îmân” geni vardır kanaatimce!..

Eğer beyin, îmân nûruyla olayları yorumlarsa, değerlendirmesi başka olur; îmân ışığından mahrum olarak yorumlarsa, değerlendirmesi başka olur!.

Biz dışarıdan, kişinin bu geni taşıyıp taşımadığını bilmeyiz!… Ancak davranışları, o an için bize kısmî bir gösterge olabilir…"

Bu satırlar bundan 6 yıl önce 1998 de Ahmed Hulusi tarafından yazılmıştı. Hulusi dünyada ilk defa "Sistemin Seslenişi" isimli kitabında bu genin varlığından bahsetmiş ve konuyu uzun uzun işlemişti yazılarında.

Bugün ise Time aynı konuyu kapak yaptı ve Türk basını bunumanşetlere çekti

Görünen o ki, yabancı hayranlığımız olanca hızıyla sürüyor. Görünen o ki, Türk'ün Türk'e değer vermeme hastalığı sürüyor. ve görünen o ki, Türk basını Türk oldugu için Ahmet Hulusi'yi görmezden gelmeye devam ediyor..

Yazık!