BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ahi’leri daha güçlü hale getiriyoruz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Kredi kefalet kooperatifleri ile Ahi’leri destekliyor, daha güçlü hale getiriyoruz” dedi. <br/>Baka...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Kredi kefalet kooperatifleri ile Ahi’leri destekliyor, daha güçlü hale getiriyoruz” dedi.
Bakan Yazıcı, kredi kefalet kooperatiflerince kullandırılan kredilerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın kooperatifler aracılığıyla sekiz milyondan fazla kooperatif ortağına yönelik önemli hizmetler sunduğunu belirten Bakan Yazıcı, bu hizmetlerimizden biri de Hükümetin belirlediği politikalar çerçevesinde Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile küçük işletmelerin, günümüz Ahi’lerin, iki milyona yakın esnaf ve sanatkârların kredi ihtiyaçlarını karşılanması olduğunu ifade etti.
Yardımlaşma ve dayanışma temelinde Ahi’lerin küçük işletmelerin birleşerek kurdukları bu kooperatifler esnafımızın ortak teminat ve kredi ihtiyaçlarının karşılanmasının sağlandığını kaydeden Yazıcı, “Ekonominin kılcal damarları diye adlandırabileceğimiz bu küçük işletmelerin finansman ihtiyaçlarını bu kooperatifler aracılığıyla karşılıyoruz. Bu krediler çarkları döndürüyor, küçük işletmelerin rahat bir nefes almasını sağlıyor” dedi.

“AHİ’LERİN İMKÂNLARI NEREDEN NEREYE GETİRDİĞİMİZİ ÇOK İYİ GÖRMELİYİZ”
Yazıcı, şunları kaydetti:
“Bakanlığımız, kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla kullandırdığı bu kredilerle ekonominin kılcal damarları olan günümüz Ahi’lerin, esnaf ve sanatkarın çarklarını döndürülmektedir. Bugün itibariyle Türkiye’nin 81 ilinde kurduğumuz bine yakın Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ile bu hizmetler sunulmaktadır. 31 Ağustos 2013 itibariyle söz konusu kooperatiflerden 831 kooperatif de kefalet verebilecek durumdadır. Bu da kredi geri dönüşlerinin iyi bir noktada olduğunu göstermektedir”
Kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile 31 Ağustos itibariyle kredi kullanan ortak sayısının 274 bini aştığını ifade eden Bakan Yazıcı, kooperatifler aracılığıyla 31 Ağustos itibariyle kullandırılan kredi hacminin ise 8,8 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı.
Kooperatif kefalet sisteminin çarkları döndürdüğünü ifade eden Bakan Yazıcı, küçük işletmeyi olumsuz kredi sicili almaktan kurtardığını ve küçük işletmenin krediye erişimini devam ettirdiğini vurgulayarak bugün kullanılan kredi miktarlarının bu hizmetin, kıymetin açıkça oraya koyduğunu belirtti.
(İHA)