BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

50 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu

Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Altınyaka beldesinde sabaha karşı başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Çıkan yangında ilk beli...

Abone ol

Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Altınyaka beldesinde sabaha karşı başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Çıkan yangında ilk belirlemelere göre 50 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu.
Edinilen bilgiye göre yangın, sabaha karşı 04.00’da ormanlık alanda bulunan yüksek gerilim hatlarının rüzgarın etkisiyle birbirine çarpması sonucu çıkan kıvılcımlarla başladı. İlk olarak çalılık alanda başlayan yangın kısa sürede dağlık alana ve kızılçam ormanının iç bölgelerine sıçradı. Rüzgarın etkisiyle de büyüyen yangının bölgede bulunan NATO boru hattına yakın olması büyük korkuya sebep oldu. Hızla büyüyen yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nden ve çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. 7 helikopter 20 arazözün sevk edildiği yangın alanı sabah 08.00’da kontrol altına alındı.
Öte yandan bölgede bulunan bir çiftliğin yangından etkilenmemesi için çiftlik çalışanlarının da yangın söndürme çalışmalarına katıldığı bildirildi. Çiftliğin Genel Müdürü Mehmet Erkan, yangının sabah saatlerinde başlamasıyla çiftliğe gelip hemen itfaiyeye haber verdiklerini söyledi. Çiftlikte bulunan hayvanlarında yangından etkilenmemesi için serbest bıraktıklarını ifade eden Erkan, “Çiftliğimizde at, eşek ve diğer canlı hayvanlarımız var. Çiftliğe gelir gelmez ilk olarak hayvanları serbest bıraktık. Hemen itfaiyeye haber verdik. Büyük bir tehlike atlattık” dedi.
Yangın sabah 08.00’da kontrol altına alındı. Rüzgar hala şiddetini koruyor.
(İHA)