BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.465,65
HABER /  GÜNCEL

Ağzını kapattım baktım ölmüş!

Önceki gece eski sevgilisinin evinde cesedi bulunan bankacı kızın sırrı çözüldü. Eski sevgili sorguda cinayeti itiraf etti.

Abone ol

Bursa'da, önceki gece cesedi bulunan 26 yaşındaki bankacı Zeynep Silku'nun erkek arkadaşı tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Kendisinden ayrılmak isteyen genç kıza, "Beni bırakma" diye sarılan bankacı Yurdakan Buğra O.'nun sevgilisini boğarak öldürdüğü belirlendi. Yakınlarına, "Beni Zeynep'in yanına gömün" diye mesaj çeken bankacı genç, polisin yaptığı operasyonla yakalandı.

BENİ ZEYNEP'İN YANINA GÖMÜN

Edinilen bilgiye göre özel bir bankada çalışan genç kız, önceki gece ayrıldığı erkek arkadaşı Yurdakan Buğra O.'nun Darmstad Caddesi'ndeki evinde ölü bulunmuştu. 5 yaşında evlatlık olarak verilen ve ikinci ailesini de bir süre önce kaybeden Zeynep Silku'nun ölüm sebebi araştırılırken, polis genç kızın kayıp olan sevgilisinin peşine düştü. Yakınlarına intihar edeceğine dair mesaj gönderen Yurdakan Buğra O., cep telefonu kayıtlarından yola çıkan cinayet bürosu ekiplerince dün gece gözaltına alındı.

SORGUDA CİNAYETİ NASIL İŞLEDİĞİNİ ANLATTI
 

[PAGE]



3 ay önce arkadaşları arasında söz yüzüğünü taktıktan sonra 2 ay önce ayrıldıkları, ancak tekrar biraraya geldiği sevgilisi Zeynep'i kendisinin öldürdüğünü itiraf eden Yurdakan Buğra Orki, verdiği ifadede şunları söyledi:

AĞZINI KAPATTIM BAKTIM ÖLMÜŞ

“Barıştıktan sonra pazar günü birlikteydik. Evime geldik, tekrar konuştuk. Bu işin gitmeyeceğini anlayarak yine ayrılmaya karar verdik. Son kez benimle kaldı.

Sabah Zeynep işe gitmek istedi. Gitmesini istemedim. Bana ‘Gideceğim’ dedi. Ona son kez sarılmak istedim. Çok sıkı sarılmış olacağım ki beni iterek, ‘Ne yapıyorsun boğulacağım’ diye bağırmaya başladı.

Komşulardan utanıp, susmasını söyledim. Tekrar bağırmaması için bu kez ağzını kapattım. Havasızlıktan boğulmuş olacak ki cansız olarak kollarıma düştü. Yatağa yatırıp, üzerine çarşaf örttüm.

Sonra ablamın yanına gidip onunla konuştum. Ancak olanları anlatamadım. Daha sonra olay ortaya çıkınca intihar etmeye karar verdim. Kendimi çok dinledim. İntihar etmeyi beceremedim. Sonunda ablamla yaptığım telefon görüşmesi sonucu ikna oldum. Daha sonra da Altıparmak Caddesi'nde dolanırken yakalandım.”

Sorgulaması devam eden, 3 ay öncesine kadar Zeynep'le aynı bankada çalışırken, ayrılıp işsiz dolaşmaya başlayan Yurdakan Buğra Orki, ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilecek.