BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.441,19
HABER /  POLİTİKA

Ağardan AK Partiye çağrı

DYP lideri Ağar, AK Parti'ye seslenerek Cumhurbaşkanı adayının son ana kadar saklanmamasını istedi

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'nin, cumhurbaşkanlığına kimin aday olacağını merak ettiğini belirterek, ''Burası utanılacak, milletten çekinilecek bir makam değildir. Adayınız kimse buyurun söyleyin ki biz de fikrimizi ona göre söyleyelim'' dedi.

Mehmet Ağar, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, siyaset ve siyasetin finansmanının şeffaflaştırılması ve siyasal dokunulmazlıkların sınırlandırılması gerektiğini dile getirdi.

-''ADAY, SON ANA KADAR SAKLANIYOR''-

Ağar, cumhurbaşkanlığı konusunun diğer konulardan farklı olduğunun kavranması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Bir yerlerde söyledim, biz Türkiye'ye gizli örgüt lideri falan seçmiyoruz, AK Parti'ye başkan da seçmiyoruz. AK Parti'de isimlerle ilgili anketler yapılıyor, bunun da doğru bir tarafı yok. Aday son ana kadar saklanıyor. Ne zamana kadar? Muhtemelen 26 Nisan gece saat 24.00'e kadar saklanacağı anlaşılmaktadır. Burası utanılacak bir makam değildir. Milletten çekinilecek bir makam da değildir. Adayınız kimse buyurun söyleyin ki biz de fikrimizi ona göre söyleyelim veya gidip millete soralım. Kiminiz, neyiniz, adayınız varsa buyurun çıkın.''