BIST 10.644
DOLAR 32,13
EURO 34,97
ALTIN 2.503,54
HABER /  GÜNCEL

Ağar için cezaevini boşalttılar

Susurluk davası kapsamında 5 yıllık cezası Yargıtay tarafından onanan Mehmet Ağar'a cezaevi bulundu. Ağar'ın orman içindeki cezaevinde tadilat başladı.

Abone ol

''Susurluk Davası'' kapsamında 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında ''yakalama emri'' çıkartılan Mehmet Ağar'ın konulacağı Aydın'ın Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, tadilat çalışması yapılıyor.

MEHMET AĞAR İÇİN TADİLAT YAPILIYOR

4 koğuş, 2 disiplin hücresi bulunan ilçe tipi cezaevi olan Yenipazar Cezaevi'nin içinde ve dışında tadilat çalışmaları yapılıyor. Güvenlik güçleri, basın mensuplarının cezaevine yaklaşmasına izin vermiyor.

50 MAHKUM BAŞKA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yetkililer, tadilat çalışmalarının bir hafta on gün önce başladığını, çalışmalardan dolayı cezaevinde bulunan 50 hükümlü ve tutuklunun başka cezaevlerine nakledildiğini, cezaevi personelinin de başka yerlerde görevlendirildiğini belirttiler.

DÖRT KOĞUŞ İKİ HÜCRESİ VAR

İlçe tipi cezaevi olan Yenipazar Cezaevi'nde, dört koğuş ve iki disiplin hücresi bulunuyor. Kadın ve çocuk hükümlüler için ayrı bölmeleri, kütüphane ve konferans salonu da olan cezaevi 42 kişilik ancak 60 kişi barındırabilecek kapasiteye sahip.

Ağar'a bulunan cezaevinin içinde ve dışında tadilat çalışması yapılması dikkat çekerken, güvenlik güçleri, basın mensuplarının cezaevine yaklaşmasına izin vermedi. Yetkililer, tadilat çalışmalarının bir hafta on gün önce başladığını, çalışmalardan dolayı cezaevinde bulunan 50 hükümlü ve tutuklunun başka cezaevlerine nakledildiğini, cezaevi personelinin de başka yerlerde görevlendirildiğini belirtti.

Mehmet Ağar'ın bugün teslim olması bekleniyor.