BIST 10.247
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.401,44
HABER /  GÜNCEL

Ağaçlandırma bölgesinde yangın

Kuşadası'nda 2006 yılında çıkan orman yangınından sonra ağaçlandırılan bölgede yangın çıktı.

Abone ol

Aydın'ın Kuşadası İlçesi Poligon Mevkii'nde 2006 yılında çıkan orman yangınından sonra ağaçlandırılan bölgede yangın çıktı. 35 dönüm alanda etkili olan yangın, ormana sıçramadan kontrol altına alındı.

Poligon Mevkii'nde ağaçladırma sahasında bugün saat 15.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, çevre ilçelerden gelen 10 ayrı orman yangın söndürme ekibi, Kuşadası, Selçuk ve Söke itfaiyeleri ile üç yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Belediye su kuyularının da bulunduğu alandaki yangının bitişikteki kızıl çam ormanına sıçramaması için ekipler olağanüstü çaba harcadı. İş makineleri ve helikopterlerin de kullanıldığı söndürme çalışmaları sonucu, 35 dönümde etkili olan yangın kontrol altına alındı.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, yangın bölgesine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yangının çıkış nedeninin yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkacağını söyleyen Aydın Orman İl Müdürü Hüseyin Yalçın, şöyle dedi:
“Bu alan 2006 yılındaki yangında tahrip olan ve fidan dikilerek ağaçlandırılan bölge. Yangını tamamen kontrol altına aldık. Soğutma çalışmaları sürüyor. Yanan bu alanda bu hafta sonunda tekrar ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız. Burasının başka amaçla kullanılması mümkün değil.”