BIST 9.979
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.435,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Afyonkarahisar'a atık su arıtma tesisi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın seçim öncesi verdiği vaatler arasında yer alan Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atılıyor.

Abone ol

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, tesisin temel atma törenine projesiyle bizzat ilgilenerek destek veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu katılacak.

23 Temmuz Cuma günü saat 9.59'da temel atma töreni gerçekleşecek 22 milyon TL'lik dev yatırımın bir yıl içerisinde tamamlanmasının planladığı bildirilirken, mevcut Arıtma Tesisi'nin bulunduğu alanda tamamlanacak inşaat çalışmalarının, ihaleyi alan Lotus Müteahhitlik Planlama İnşaat ve Mühendislik A.Ş. tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

Kontrolörlüğünü Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yapım Birimi’nin yaptığı projenin İstanbul Paşaköy'de yapılan arıtma tesisi gibi son sistem teknoloji ile hayata geçirileceği kaydedildi.

Açıklamada, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nden Afyonkarahisar Belediyesi'nin yanı sıra Erkmen, Nuribey, Salar, Sülün, Susuz, Beyyazı, Çıkrık, Fetibey ve Çayırbağ Belediyeleri ile Ataköy, Kışlacık, Çakırköy, Sadıkbey, Erenler, Akçin, Demirçevre, Karaaslan, ve Halumoru Köyleri ve Organize Sanayi Bölgesi yararlanacağı bildirildi.