BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,89
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ağrı'da seyyar satıcı sorunu çözüldü

Ağrı'da ilk defa açılan Sabit Semt Pazarı hem esnafı ve de Ağrı'da yaşayanları oldukça mutlu etti.

Abone ol

İlk defa pazar yerinden alışveriş etmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, Eski Van Caddesi'nde uzun yıllar sonra seyyar satıcı sorununun çözülmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ağrılılar Ağrı Belediyesi tarafından 7 bin 600 metre kare üzerine yapılan Türkiye'nin en büyük Sabit Semt Pazarı'na kısa sürede alıştılar.

Pazardan dileği gibi alış veriş yapan vatandaşlar yetkililere teşekkür ederken, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, çok kısa bir süre sonra şehrin üst kısmında bulunan seyyar satıcılar için yapılan sebze pazarının hizmete açılacağı müjdesini verdi.

Bu pazarın açılması ile seyyar satıcı sorununun tamamen biteceğini belirten Başkan Arslan "Yaptığımız adil kuralarla büyük bir problemi çözdük. Sıra kütüphane kavşağında bulunan seyyar satıcılarımıza geldi. Buradaki seyyar satıcılar için yaptığımız pazarı bitirdik.

Kura çekimi sonrası bu seyyarlarımızda pazar yerine geçeceklerdir" dedi.
Ağrı Sabit Semt Pazarı'nın hizmete açılması ile birlikte yıllardır trafik akışının olmadığı Eski Van Caddesi için kolları sıvadıklarını ifade eden Başkan Arslan "Bu caddemizi yeniden düzenleyerek çok güzel bir cadde haline getireceğiz. İlimizin güzelleşmesi için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.