BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.432,60
HABER /  GÜNCEL

Afşin'den gelen üzücü haber!

Kahramanmaraş'ta bir göcük daha. Pazar günü meydana gelen göçükten sonra bir yenisi daha meydana geldi.

Abone ol

Kahramanmaraş Elbistan'da dört gün önce meydana gelen göçükten sonra bugün de Afşin'den yeni bir göçük haberi geldi. Arama kurtarma çalışmasında 1 kişinin cesedine ulaşılırken, 5 işçiden haber alınamadığı açıklandı.

KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada meydana gelen göçük sonrası cesedine ulaşılan kişinin 25 yaşındaki dozer operatörü Ruşen Demir olduğu bildirildi.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada bir iş makinesinin çalıştığı sırada göçük yaşandı.Göçük haberinin duyulması üzerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi olay yerine sevkedildi.

Olayı öğrenerek kömür üretim sahasına gelen çok sayıda işçi yakını jandarma ekipleri tarafından bölgeye alınmadı.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, yaptığı açıklamada, göçük alanında arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Bölgede yürütülen çalışmalar sonrası ulaşılan ilk bilgilere göre 2 işçinin hafif yaralandığını belirten Vali Kocatepe, ''Haber alınamayan 5 kişi var. Bu kişilerden 4'ünün minibüs içerisinde, diğer kişinin de dozer operatörü olduğu bilgisini aldık'' dedi.

Göçükten hemen sonra 2. Ordu Komutanlığı'ndan arama-kurtarma helikopteri ve Adana'dan da arama-kurtarma ekibi istediklerini ifade eden Kocatepe, ''Ümit ederim üzücü bir olayla karşılaşmayız'' diye konuştu.

6 Şubat tarihindeki göçükte bazı işçi ve iş makineleri toprak altında kalmıştı. Olayda 1 işçi hayatını kaybetmiş, 10 işçi de yaralanmıştı.