BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gullit Grozni'de coşkuyla karşılandı

Rusya Premier Lig takımlarından Terek Grozni'yle anlaşan Hollandalı teknik adam, Grozni'de coşkuyla karşılandı. Ancak insan hakları ihlalleriyle suçlanan Çeçen yönetimiyle işbirliği yapması Gullit'i eleştirilerin hedefine yerleştirdi.

Abone ol

Rusya Premier Ligi ekiplerinden Terek Grozni'yle anlaşmasının ardından göreve başlayan Hollanda milli takımının eski yıldızlarından Ruud Gullit, Çeçenistan'da coşkuyla karşılandı.

Chelsea, Newcastle ve Feyenoord kulüplerinde de görev yapmış olan Gullit, Çeçenistan kulübüyle 18 aylık sözleşme imzalamıştı.

Kendisi ve kulübü Çeçenistan'a değil, Grozni'nin yaklaşık 250 kilometre batısında bir tatil kasabasına yerleşecek.

Başkent'e varışının ardından, gazetecilerin, hala savaşın izlerini taşıyan Grozni'yi nasıl bulduğu yönündeki sorularına hedef olan Gullit, "daha kötü yerler de gördüğünü" belirterek, ''Burası bana korkunç görünmüyor. Daha kötü, tehlikeli ve yoksul yerlerde de bulundum. Darfur'da örneğin. İnsanların orada nasıl yaşadıklarını gördüm'' dedi.

Terek Grozni 16 takımlı Rus Premier Ligi'nde, geçen sezonu 12. sırada bitirdi. 10 Mart'ta başlayacak sezonda ilk maçlarını son şampiyon Zenith Petersburg'a karşı oynayacaklar.

Terek Grozni'nin ligdeki performansı, Çeçenistan'ı yerle bir eden iki savaşın ardından bölgeyi ülkenin geri kalanına yeniden entegre etmeye çalışan Rus yetkililerce bir başarı öyküsü olarak görülüyor.

Kadirov'la ahbap

Havaalanında yüzlerce taraftar tarafından karşılanan Hollandalı yıldız, daha sonra Çeçenistan'ın Kremlin tarafından desteklenen lideri Ramazan Kadirov'la biraraya geldi.

Gullit, kendisinin, takımın oyuncuları ve diğer görevlilerinin Rusya'nın tatil kasabalarından Kislovodsk'ta yaşayacağını söyledi.

Gullit'e, Grozni'de inşa edilmekte olan stadyumu gezdiren Kadirov da, takımın sonunda Çeçenistan'a döneceğini kaydetti.

Çeçen lider, ülkesinin yeryüzündeki en güvenli yer olduğunu söyledi, ancak basında bir gece önce ülkede üç patlamanın meydana geldiği haberleri yer aldı.

Kadirov, hem Çeçenistan'da hem de bölge dışında yaygın insan hakları ihlallerinden sorumlu tutulan bir isim.

Özellikle ülkesinde Kadirov'la ahbap olduğu eleştirilerine hedef olan Ruud Gullit ise, bu eleştileri reddederek, ''Yandaşları ve karşıtları her zaman olacaktır. Ama ben siyasete karışmak istemiyorum. Sadece spora odaklanmak ve insanların yaşamdan keyif almalarında yardımcı olmak istiyorum'' dedi.

Hollandalı teknik adam, transfer ücretine ilişkin sorulara yanıt vermezken, "derdinin para olmadığını, amacının Terek Grozni'nin başarısı olduğunu" söyledi.