BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Nesip'in feryadını kim duyacak?

Hayat mücadelesi veren Karataş, hiçbir geliri olmadığı için kirasını ödemediğinden ev sahibi de evden çıkarmak istiyor.

Abone ol

Iğdır’da 1 sene önce yüksek tansiyona bağlı olarak ferç geçiren İnşaat işçisi Nesip Karataş (35) kendisine uzanacak yardım elini bekliyor…

Iğdır Karaağaç Mahallesi Eyri Sokak da ikamet eden Nesip Karataş isimli  vatandaş, geçtiğimiz yıl çalışmak için gittiği İstanbul’da gizli yüksek tansiyondan vücudunun sağ tarafı felç oldu.

Bir yıldır ailesinin yaptığı yardım ile geçinen Karataş, felçten dolayı konuşamıyor. Hastalığından dolayı çalışamayan, 100 TL kira karşılığı eski bir evde 3 kişilik ailesi ile hayat mücadelesi veren Karataş, hiçbir geliri olmadığı için kirasını ödemediğinden ev sahibi de evden çıkarmak istiyor.

“Aynı zamanda hamile de olan Nesip Karataş’ın eşi Aysun Karataş, eşinin vücudunun sağ tarafının felç olduğundan çalışamadığını, yetkilerden yardım beklediğini söyledi.
Aysun Karataş, “Eşimin hastanede çalışmaz raporu var. Şimdiye kadar benim ailemin ve eşimin ailesinin verdiği maddi yardım ile geçinmeye çalıştık. Fakat onlarında maddi durumlara fazla iyi değil.  Kirayı ödeyemediğimizden ev sahibi de bizi çıkarmak istiyor. Eşimin tedavisi sürüyor. Geçenlerde Iğdır Valiliği’ne, bizlere yardımda bulunulması için dilekçe yazıp verdik. Devletimizin en azından eşim iyileşene kadar bize gereken yardımın vermesini istiyoruz” dedi. 

İstanbul’da ikamet eden ve kardeşinin durumundan dolayı Iğdır’a gelen Kalender Karataş ise, “ Ağabeyim rahatsızlığından dolayı maddi ve manevi olarak kendine ve eşine bakamıyor… Biz kardeşler şimdiye kadar kendi aramızda para toplayıp yardım etti. İyileşeceğini düşündüğümüzden yetkililerden yardım talebinde bulunmadık. Fakat görülen o ki daha iyileşmesi bayağı zaman alacak. Ama bizimde durumuz ortada, asgari ücret ile çalışan işçiyiz, ancak kendi geçimizi sağlayabiliyoruz. Bunun için yardım verilmesi için gereken yerlere başvurduk ve yetkilerin bu konuda duyarlı davranmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.