BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de son durum! PKK'nın sinsi planı ne?..

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 16. gününde Kilis'ten 5 askerin şehit edildiği bölge ateş altına alındı... Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Eğer oradan çıkmazlarsa Münbiç'e de gireriz, Fırat'ın doğusuna da geçeriz" dedi. Genelkurmay öldürülen terörist sayısını 932 olarak açıkladı. İşte Afrin'den son gelişmeler....

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun ( ÖSO) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nın 15’inci gününde, Afrin’in batısındaki Raco bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Raco kırsalına önceki akşam ilk kez karadan operasyon başlatıldı. Gece Bilal Köyü’nü PKK/PYD’li teröristlerden alan birlikler, Raco’ya 6 kilometre uzaklıktaki 1027 rakımlı tepe için harekât hazırlığına girişti. Kilis'ten Afrin'deki terör mevzileri yeniden vurulmaya başlandı... Genelkurmay, 932 teröristin öldürüldüğünü açıklarken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Münbiç ve Fırat'ın doğusu için çarpıcı açıklamalar yaptı...

16:40AFRİN'DE SİNSİ PLAN SİVİL HENDEĞİ

TSK ve ÖSO'nun yürüttüğü harekat nedeniyle birçok bölgeden geri çekilmek zorunda kalan terör örgütü PYD/PKK, sivillerin yoğun yaşadığı Afrin kent merkezi civarında savunma amaçlı hazırlıklar yürütüyor. Terör örgütü Afrin'in dış mahallelerinde ve ana girişlerinde hendekler kazıp duvarlar örüyor. Sivillerin kentten ayrılmasına izin vermeyen terör örgütü PYD/PKK, hendek, duvar ve mevzilerle, muhtemel bir şehir çatışmasında sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya hazırlanıyor. Bunun yanı sıra kendilerini halkın arasına saklamaya çalışan terör örgütü, harekata karşı propagandasını sivil ölümleri üzerine kurmayı planlıyor.

16:20TERÖR HEDEFLERİ BÖYLE VURULUYOR

Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri karşısındaki terör mevzileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) topçu birliklerince ateş altına alındı.

 

15:10İŞTE O KÖYDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Afrin'in batısındaki Şeyh Hadid beldesine bağlı Hac Bilal köyü PYD/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı. Köyün ele geçirilmesinin ardından ilk görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Hac Bilal, Şeyh Hadid belde merkezine açılan otoyollara hakim bir yükseklikte bulunuyor. İşte Hac Bilal köyünden ilk görüntüler...

13:54BİR KÖY DAHA TEMİZLENDİ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Şeyh Hadid beldesine bağlı Hac Bilal köyünü PYD/PKK'dan temizledi. Hac Bilal, Şeyh Hadid belde merkezine açılan otoyollara hakim bir yükseklikte bulunuyor. 

11:34HURUZ DAĞI DA TEMİZLENDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'in kuzeyindeki Huruz Dağı'nı terör örgütü PYD/PKK'dan kurtardı. Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'in kuzey kesimlerindeki Bülbül beldesindeki stratejik Huruz Dağı'na gece saatlerinde başlattıkları operasyonu başarıyla tamamladı. Huruz Dağı'nın alınması ile Bülbül belde merkezi güvence altına alınmış oldu. Dağın yakınlarındaki terör hedeflerine yönelik operasyonlar sürüyor.

10:15TSK'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütlerine ait 5 hedefin imha edildiğini 35 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 35 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932 olmuştur" denildi.

10:10BOZDAĞ'DAN FLAŞ MÜNBİÇ ÇIKIŞI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'nda şimdiye kadar 932 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Bozdağ, "Eğer Münbiç'ten bunlar çıkmazsa Münbiç'e gireriz, Fırat'ın doğusuna gireriz" dedi...

10:05TERÖR MEVZİLERİ BOMBALANIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Zeytin Dalı Harekatında askerlerin şehit düştüğü, terör örgütünün işgalindeki alanlara top atışı gerçekleştiriliyor. Sınırda konuşlu Fırtına obüsleri, Kilis-Hatay hudut hattındaki Darmık Dağı bölgesinde tespit edilen terör örgütü PYD/PKK'ya ait hedefleri, Fırtına obüsleriyle yoğun olarak ateş altına aldı. Bombalanan alanlardaki terör hedefleri tam isabetle vuruldu. Geceden bu yana bölgeden aralıklarla çatışma seslerinin de duyulduğu bölgeden yükselen dumanlar, Kilis'in sınır köylerinden de izlenebiliyor. Bu arada bölge, askeri araç gereç ve personelle takviye ediliyor. 

RACO'DA MESKUN MAHAL OPERASYONU: 200 kişilik TSK ve ÖSO gücüne, 20 komando ve tanklar da destek verdi. İHA’lar gün boyu keşif yaparak terör örgütü mevziilerini bildirdi. Beldenin kuzey, batı ve güney girişlerindeki terör mevziileri de TSK ve ÖSO tarafından kuşatıldı. 1027 rakımlı tepenin alınmasının ardından, Raco’da meskûn mahal operasyonunun birkaç gün içinde başlamasının öngörüldüğü bildirildi.

PYD SIZMAYA ÇALIŞTI ÖSO ENGELLEDİ: 13 ÖLÜ

Bülbül beldesinin batı kırsalındaki ÖSO mevziilerine sızma girişiminde bulunan PYD militanları ise önceki gece püskürtüldü. Çatışmalarda 13 PYD’linin öldürüldüğü bildirildi. Halil Polat isimli Türk uyruklu PYD’li yakalanarak Türk askerlerine teslim edildi. Raco ve Cinderes’in ardından da Afrin merkezine girilmesi hedefleniyor.

TERÖR FLAMALARI VE FOTOĞRAFLAR İNDİRİLDİ: Darmık Dağı’nın güneyinde yer alan ve teröristlerden arındırılan Bülbül Beldesi’ndeki bir PKK/PYD binasının görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülere, Türk askerinin duvardaki ‘sözde’ Kürdistan haritalı saat, örgüt flamaları ile terör elebaşısı Abdullah Öcalan’a ait fotoğrafları indirmesi yansıdı. Karargâhta bulunan ABD bayrağı desenli battaniye de dikkat çekti.

ÖLEN PKK/PYD’LİLERİ ÖSO GÜÇLERİ GÖMDÜ: Harekât sırasında öldürülen PYD/PKK terör örgütü mensupları da ÖSO güçlerince defnediliyor. Defin işlemleri, TSK’nın kontrolüne geçirilen köylerde yapılıyor. Defin görüntülerinde, Arapça olarak “Biz topraklarımızı teröristlerden temizliyoruz. Ancak masum Kürtler bizim kardeşlerimizdir. Ailemiz gibidir, hiçbir problem yoktur” deniliyor.