BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
HABER /  GÜNCEL

Kilis'te yarın okullar tatil mi 5 Şubat vali açıklaması

Kilis'te yarın yani 5 Şubat pazartesi günü okullar tatil mi sorusu son yaşanan talihsiz olaylardan sonra özellikle veliler tarafından merak konusu oldu. Kilis'te geçtiğimiz gün yaşanan saldırının ardından yarın okullar var mı sorusunun yanıtı için gözler Kilis Valiliği'ne çevrildi. Kilis'in 4 ilçesinde 12 Şubat'a kadar eğitime ara verildi. Kararı Kilis Valiliği duyurdu.

Abone ol

KİLİS'te yarın, 5 Şubat pazartesi günü okullar tatil mi, Kilis Valilik kararı ne soruları merak konusu oldu. Yaşanan hain saldırının ardından birçok veli ve öğrenci merak içinde; yarın okullar açık mı sorusunun yanıtını arıyor. Kilis Valiliği'nin kararına göre yarın Kilis'in 4 ilçesinde okullar 12 Şubat'a kadar tatil edildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz merkezi ve merkez ilçeye bağlı köylerimizdeki okullarımızda 2017-2018 yarıyıl tatili bir hafta süreyle uzatılmıştır. İkinci yarıyıl eğitim ve öğretim dönemi 12 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacaktır. Vatandaşlarımıza saygı ile duyurulur" denildi.

Ayrıca Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Reyhanlı, Kumlu, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde de okullar bir hafta daha tatil olacak. Hatay Valiliği’nden konu ile ilgili açıklama bekleniyor.

TSK’nın Afrin’i işgal eden PYD/PKK’lı teröristleri temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 16. gününe girdi. Harekatın başladığı günden beri terörsitlerin hedefi olan Kilis’e 34 roketli saldırı yapıldı. 1’i Suriye uyruklu 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda bir cami, 11 araç ile çok sayıda ev ve iş yeri de büyük hasar gördü. Yapılan tüm saldırılara rağmen Kilis halkı teröre ödün vermeden dimdik ayakta duruyor. Günlük yaşamın olağan akışında devam ettiği kentte her sabah dükkanlarını açan esnaf, rızkını bekliyor. Kendi nüfusundan fazla Suriye uyruklu sığınmacıya ev sahipliği yapan Kilis’te halk harekata desteğini iş yerleri ve arabalarına astıkları Türk bayrakları ve zeytin dallarıyla gösteriyor. Daha önce de terör örgütü DEAŞ’ın roketli saldırılarına maruz kalan, 1 yılda yaklaşık 100 civarında roketin isabet ettiği kent, Fırat Kalkanı Harekatı’yla bulduğu huzuru, Zeytin Dalı Harekatı’yla da taçlandırmak istiyor.

MİLLET OLMA ŞUURU BENİMSENDİ: Saldırılara rağmen vatandaşların dimdik ayakta durduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hasan Kara, teröristlerin yaptığı hain saldırılar karşısında halkın millet olma şuurunu daha da benimsediğini belirtti. Kara, şöyle konuştu: “Şu anda insanlarımız dükkanlarının, evlerinin köşesinde oturmaktan ziyade dükkanların ve caddelerin önüne oturarak ‘biz buradayız’ diyorlar. ‘Siz ne yaparsanız yapın biz dimdik ayaktayız.’ diyorlar. Biz ordumuzun, Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Şuna biz kararlıyız, kesin inançlıyız, bizim ordumuz bu bölgeden terör örgütlerini temizleyecek. En son bu bölge zeytin dalında ifade edildiği gibi barışın, huzurun sembolü haline gelecektir.”

İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ: Esnaf Fatih Uyaran da her zaman devletin, milletin ve memleketlerinin arkasında olduklarına değindi. Atılan roketlere karşın iş yerlerini kapatmadıklarını ve teröre inat Türk bayraklarıyla donattıklarını anlatan Uyaran, şöyle devam etti: “Devletimizin, milletimizin, halkımızın arkasındayız. Ne kadar saldırı yaparlarsa da yapsınlar, bin şehit de versek memleketimizi terk etmeyeceğiz. Buradayız, işimizin başındayız. Hiçbir yere gitmiyoruz. Gerekirse gider biz de savaşırız, çatışırız. Biz hem devletimizin hem Türk askerimizin yanındayız."