BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Afrin son durum! Hilale kilometreler kaldı

Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'ndan son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Afrin operasyonunda 2059 terörist etkisiz hale getirilirken bugün Karmanluk köyünün alınmasıyla ‘hilal kuşatmasının’ tamamlanması için geriye sadece 7 kilometre kaldı.

Abone ol

Afrin'de Zeytin Dalı Harekâtı'nda, Afrin'den Racu'ya kadar olan sınır hattı tamamen birleşti. TSK'dan bu sabah yapılan son dakika açıklamaya göre Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2059 terörist etkisiz hale getirildi. Polis Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekat Afrin'e girdi. TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısındaki Şeyh Hadid ilçesine bağlı Karmanluk köyünü YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı. İşte Afrin'den son haberler...

KARMANLUK KÖYÜ ALINDI: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’in Karmanluk köyünü teröristlerden arındırdı. Böylece, teröristlerin, Afrin'in Türkiye sınırıyla kara temasının kesilmesine yaklaşık 7 kilometre kaldı. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 85'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 113 noktayı ele geçirdi.

HİLALİN OLUŞMASINA AZ KALDI:

SINIRDAN AFRİN'E GİRDİLER: Gaziantep İslahiye ilçesindeki İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi'nde toplanan Jandarma Özel Harekat (JOH) ve Polis Özel Harekat (POH) timleri Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis Gülbaba ve Hatay Hassa sınırından Afrin'e girdi. Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin öncelikle olarak Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesinde teröristlerden temizlenen köylere sızma girişimini önlemek ve meskun mahal operasyonlarına katılacağı belirtildi. 

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2059 oldu.

REUTERS GEÇTİ: Reuters Uluslararası haber ajansı Reuters, Afrin'e doğru giden bir füzenin fotoğraflarını dünyaya geçti. Füzenin fırlatıldığı yer, Raco'nun kuzeyi. Ajans ayrıca Hatay-Afrin sınır hattından da Türk askerlerinin yer aldığı kareleri servis etti.

TERÖRİSTLERDEN APO POSTERLERİNE TUZAKLAMA: Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Afrin'de bozguna uğrayarak yerleşim birimlerinden kaçan terör örgütü mensupları bölücü terör örgütü ele başı Öcalan'ın poster ve resimlerini tuzaklama kararı aldı. Terör örgütünün, Şeran bölgesinde de bombalama ve yollara mayınlama yaparak geri çekilin emri verdiği öğrenildi.

 Doğu cephesinde TSK öncülüğünde ilerleyişini sürdüren ÖSO, YPG/PKK'ya ait bir kampı ele geçirdi. Afrin'in kuzeydoğusunda bulunan Şeran beldesindeki kamp, bölücü terör örgütünün silahlı eğitim kampı olarak kullanıyordu. Kamp alanında teröristlerin, "Apo" yazdıkları bir kayanın üst kısmını insan başı şeklinde yontmaya çalışarak, elebaşılarının yüzünü kabartma halinde resmetmeye çalıştıkları görüldü. ÖSO güçleri, kayadaki resmi ve barınaklardaki örgüte ait çok sayıda flama ve dokümanı imha etti.

"Kürt Şahinleri Tugayı" Afrin'e gidiyor