BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.429,22
HABER /  GÜNCEL

Afrin operasyonun şifreleri! Kaç gün sürecek, nasıl vurulacak?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü “Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah’ın izniyle, bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler” demişti. Operasyon için o süre doluyor. Peki Afrin operasyonu nasıl yapılacak?

Abone ol

Günlerdir Afrin operasyonu için "her an başlayabilir" alarmında olan TSK, Afrin'e mi giriyor yoksa savaşa mı? Peki Afrin operasyonu ne zaman başlayacak? Operasyonda ilk vuruşu TSK'nın hangi unsurları yapacak? Operasyon kaç gün sürecek? Operasyonun düğmesine basılması için ne bekleniyor? Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi çarpıcı ayrıntılar paylaştı. 

"Savaşa değil ama Afrin’e giriyoruz. Operasyon ne zaman? Bir gece. Ama hangi gece olduğu müzakerelerin sonuçlanmasına bağlı" diyen Abdülkadir Selvi, bugünkü MGK'da son durumun gözden geçirileceğini belirtip "Önemli bir nokta daha, operasyonun düğmesine basılması için Rusya ile müzakerelerin olumlu sonuçlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan ile Putin arasındaki görüşme trafiğinin sürdüğünü yazdı.

HAVA OPERASYONU 6-7 GÜN SÜRECEK: "Afrin operasyonu iki aşamalı olarak planlanıyor" diyen Selvi "Afrin’deki YPG mevzileri ve kontrol noktaları tespit edilmiş durumda. İHA’lardan alınan yeni görüntülerle, hedefler sürekli olarak güncelleniyor. Hava Kuvvetleri belirlenen hedefleri vuracak. Sınırdan topçu atışı ve karadan karaya füzelerle YPG’ye ait hedefler etkisiz hale getirilecek. Yoğun hava operasyonlarının en az 6-7 gün sürmesi bekleniyor."

UÇAKLAR İMHA EDECEK ÖNCE ÖSO SONRA MEHMETÇİK: Savaş uçakları tarafından hedefler imha edildikten sonra ÖSO ile Özel Kuvvetler’in Afrin’e girmesi planlanıyor.

Afrin'de neler oluyor? Paçavralar indi, hendekler kazılıyorAfrin'de neler oluyor? Paçavralar indi, hendekler kazılıyorAfrin'de neler oluyor? Paçavralar indi, hendekler kazılıyorAfrin'de neler oluyor? Paçavralar indi, hendekler kazılıyorHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

HAVA KUVVETLERİNİ KULLANABİLECEK MİYİZ?: Bu aşamada cevap verilmesi gereken kritik bir soru var. Afrin operasyonunda Suriye hava sahası açılacak mı, Hava Kuvvetleri’ni kullanabilecek miyiz? Hava Kuvvetleri, operasyonun olmazsa olmazı olarak gösteriliyor. Afrin’de Hava Kuvvetleri’nin kullanılması için Rusya ile müzakereler sürüyor. En az 15-20 gün hava sahasını kullanmak istiyoruz. Hava sahasının açılması, Suriye hava savunma sistemlerinin devre dışı bırakılması ve Minnak Hava Üssü nedeniyle Rusya ile koordinasyon önemli.

İKİ ÖNEMLİ NOKTA: 1- İlk aşamada sınırımızdan 6 kilometre derinliğe kadar inip güvenlik kuşağı oluşturulacak. Hava operasyonlarının sürdüğü sırada öncü birlikler operasyonel birliklerin güvenliğini sağlayacak. 2- Operasyon Afrin’in kuzeyinden başlayıp içlere doğru ilerleyecek.

Afrin Türkiye için neden önemli?Afrin Türkiye için neden önemli?Afrin Türkiye için neden önemli?Afrin Türkiye için neden önemli?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN