BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Afrika Uluslar Kupası Fas'ta yapılmayacak

Afrika Futbol Konfederasyonu, Fas'ın kıtanın en önemli futbol organizasyonuna katılamayacağını da açıkladı. 17 Ocak-8 Şubat tarihleri arası yapılacak turnuvanın ev sahibi henüz belli değil. Fas ebola salgını nedeniyle turnuvanın ertelenmesini istemişti.

Abone ol

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) İcra Komitesi, kıtanın en önemli futbol organizasyonu olan Afrika Uluslar Kupası'nın Fas'ta yapılmayacağını açıkladı. Fas ayrıca önümüzdeki yılki turnuvaya da katılamayacak.

CAF İcra Komitesi turnuvanın başlangıç ve bitiş tarihlerinde bir değişiklik olmadığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, yapılan bazı başvuruların değerlendirildiği, turnuvanın ev sahibi ile kura çekiminin ne zaman ve nerede yapılacağının kısa süre içinde duyurulacağı bildirildi.

Fas, nedeniyle 17 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında yapılacak turnuvanın ertelenmesini istemiş, CAF ise bu talebi reddetmişti.

Afrika Uluslar Kupası'nın eleme maçlarının tarihlerinde de herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve ev sahibi dahil 16 ülke finallerde mücadele edecek.

Daha önce Mısır, Nijerya ve Cezayir'in turnuvayı organize etmeyi reddettikleri bildirilmişti.

5 bine yakın kişi öldü

Ebola virüsü şu ana kadar en az 4 bin 960 kişinin ölümüne neden oldu.

Hayatını kaybedenlerin çoğu Batı Afrika ülkeleri Sierra Leone, Liberya ve Gine'ydi.

CAF, Sierra Leone ve Gine'de Afrika Uluslar Kupası eleme maçlarının oynanmasını yasaklamıştı.

Fas yönetimi de Afrika Uluslar Kupası nedeniyle ülkeyi ziyaret edecek yabancı taraftarların virüsü ülkede yaymalarından çekiniyor.