BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Afrika sıcaklarına karşı havuzlu çözüm

Afrika sıcaklarının etkisi altına giren Antalya’da müşterilerini serinletmeyi amaçlayan 5 yıldızlı oteller buzlu havlu dağıtıp, plajda köpük...

Abone ol

Afrika sıcaklarının etkisi altına giren Antalya’da müşterilerini serinletmeyi amaçlayan 5 yıldızlı oteller buzlu havlu dağıtıp, plajda köpük partisi düzenledi.
Tüm yurdu etkisi altına alan Afrika sıcakları turizm kenti Antalya’da da etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji verilerine göre Antalya’da bugün hissedilen en yüksek sıcaklık 47 derece, nem ise öğle saatlerinde yüzde 66 olarak ölçüldü. Aşırı sıcaklar nedeniyle plajlar ve otel havuzlarında yoğunluk yaşanırken, 5 yıldızlı otellerde misafirlerinin tatillerini daha güzel geçirmelerini sağlamak için farklı aktiviteler sunmaya başladı.
Lara-Kundu bölgesinde bulanan Rixos Lares Otel, misafirlerinin sıcaklardan etkilenmemesi için buzlu havlu dağıtıp, plajda köpük partisi düzenledi. Köpük partisinde çoğunluğu İranlı turist köpüklerin içinde gönüllerince eğlendi.
Meteorolojinin son üç gün için aşırı sıcaklar için uyardığını belirten Rixos Lares Otel Genel Müdürü Cüneyt Kuru, “Antalya için son sıcaklar. Son üç gün aşırı sıcak olacak. Otel olarak biz önlemlerimizi almaya başladık. Otelimizde çeşitli yaş gruplarında misafirlerimiz var. Bunların sıcaklardan etkilenmemesi için özellikle öğle saatlerinde anonslarla güneşin altında durmamaları, denize, havuza girmemeleri konusunda uyarıyoruz. Misafirlerimizin sıcaktan etkilenmemesi için soğuk havlu, soğuk içecekler dağıtıyoruz. Aynı zamanda da havuza buz kalıpları atıyoruz” dedi.
Almanya’nın Antalya Konsolos yardımcısı Jörg Fürstenaw’ın eşi Çiğdem Minnas ise, “Havalar çok sıcak. Burada bize buzlu havlu dağıtıp serinletiyorlar. Havuza zaman zaman buz atıyorlar. Öğle saatlerinde dışarı çıkmamamız konusunda anonslarla uyarıyorlar” diye konuştu.
Ailesi ile birlikte İran’dan Antalya’ya tatile gelen Hadise Abdolvendi de, “Antalya’yı çok seviyorum. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. İran’a gitmek istemiyorum.”
(İHA)