BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Nidal Hasan idam cezasına çarptırıldı

ABD’nin Texas eyaletindeki Fort Hood askeri üssünde 13 askeri öldürmek suçuyla yargılanan Binbaşı Nidal Malik Hasan idam cezasına çarptırıld...

Abone ol

ABD’nin Texas eyaletindeki Fort Hood askeri üssünde 13 askeri öldürmek suçuyla yargılanan Binbaşı Nidal Malik Hasan idam cezasına çarptırıldı.
2009 yılında 13 askeri öldürdüğü gerekçesiyle geçtiğimiz Cuma günü suçlu bulunan eski ordu psikitayristi Nidal Hasan’ın, ordu mensuplarından oluşan 13 kişilik jürinin 2 saat süren görüşmeleri sonucu zehirli iğneyle infaz edilmesine karar verildi.
1961 yılından beri ilk defa idama çarptırılan bir ordu mensubu olan Hasan’ın cezasının ABD Başkanı Barack Obama tarafından da onaylanması gerekiyor. Yüksek mahkemenin karar verme sürecinin de uzun olması göz önüne alındığında Nidal Hasan’ın idam edilmeden önce uzun bir süre daha hapis yatabileceği düşünülüyor.
2009 yılının Kasım ayında Texas’taki askeri üste Afganistan’a gitmek üzere sağlık kontrolünden geçen askerlere ateş açan 42 yaşındaki Nidal Hasan, 13 askeri öldürmüş 32 askeri ise yaralamıştı. Sivil bir polis memuru tarafından vurularak durdurulan Hasan, belden aşağı felç olmuştu.
(İHA)