BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  DÜNYA

Afiş asarken ceza yediler

Eskişehir’de düzenleneceği ilan edilen miting için izinsiz afiş astıkları iddia edilen gençlere, 182’şer TL para cezası kesildi. <br/>İddial...

Abone ol

Eskişehir’de düzenleneceği ilan edilen miting için izinsiz afiş astıkları iddia edilen gençlere, 182’şer TL para cezası kesildi.
İddialara göre, Şair Fuzuli Caddesi’ne afiş asmak isteyen 3 genci çevredeki vatandaşlar polise ihbar etti. Bunun üzerine cadde üzerine gelen polis ekiplerinin, gençlere Kabahatler Kanunu’na göre 182 lira para cezası uyguladığı öğrenildi.
Afiş asarken ceza yiyen gençlerden Çağatay Dirilgen, “Eskişehir Direniş Forumu olarak 15 Eylül’de büyük bir miting yapacağız, valiyi istifaya çağıracağız. Şimdi de onun afişlemesini yapıyorken, polisler geldiler ve bize ceza kesiyorlar. Bize ihbar üzerine geldiklerini söylediler ama bunlar ihbar üzerine gelmedi. Ya validen bir talimattı bu. Çünkü geçtiğimiz günlerde de aynı şekilde arkadaşlarımıza ceza kesilmişti. Bunlar bizim bu çalışmayı yapmamızı engellemek istiyorlar. Ben bunun halktan gelen bir ihbar olduğunu düşünmüyorum. Bundan dolayı da bize 182 lira para cezası kesildi” dedi.
(İHA)