BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.434,30
HABER /  DÜNYA

Afganistan'ın başkenti Kabil'de şiddetli patlama!

AFGANİSTANn'ın başkenti Kabil'in Vezir Ekber Han bölgesinde en az iki patlama meydana geldi. AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, bölgedeki askeri hastaneden silah sesleri de duyuldu. Saldırı nedeniyle en az 19 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Afganistan'ın başkentindeki Vezir Ekber Han bölgesindeki Serdar Muhammed Davud Han Hastanesi'nin önünde infilak ettirilen ilk bombanın ardından, çevrede ikinci bir patlama meydana geldi.

AFP'de yer alan Son Dakika gelişmesine göre, patlamaların ardından hastanenin içerisinden silah sesleri duyuldu. Bir Taliban medya sözcüsü her iki patlamayı da doğruladı Hastanede görev alan bir doktor AFP'ye verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi;

'Hastanedeyim. İlk kontrol noktasından gelen büyük bir patlama duydum. Güvenli odalara gitmemiz söylendi. Silahların ateşlendiğini de duydum. Hastane binasının içinde silah atışlarını hala duyabiliyorum. Sanırım saldırganlar odadan odaya gidiyorlar.'

Saldırı nedeniyle en az 19 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi ise yaralandı.  İçişleri bakanlığı sözcüsü Qari Saeed Khosty, Taliban özel kuvvetlerinin bölgedeki güvenliği sağlamak için olay yerinde olduğunu belirtti.