BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  GÜNCEL

Afgan polisi, 15'lik geline işkence eden kocanın peşinde

Afganistan'da oluşturulan 10 kişilik polis birimi, 15 yaşındaki geline işkence eden kocası ve diğer sorumluların peşine düştü.

Abone ol

Afganistan'da 15 yaşındaki bir genç kıza kötü muamelede bulunan kocası ve ona yardım edenleri yakalamak üzere özel birim oluşturuldu.

Afgan polisi, Baglan eyaletinde 10 kişilik bir ekibin, olayın sorumlularını yakalamak üzere harekete geçtiğini açıkladı.

Bölge muhabirleri, bu tür bir dizi kötü muamele vakasının yaşanması üzerine Afgan hükümeti üzerinde baskı oluştuğunu söylüyor.

Yeni evli Seher Gül, eşinin ailesine ait evin bodrumunda açlığa terk edilmiş halde bulunmuştu.

Seher Gül 14 yaşındayken 30 yaşındaki bir adamla evlendirilmişti. Seher Gül'ün ailesi kızları kendilerine aylarca gösterilmeyince polisle irtibata geçti.

Olay geçen ay polisin genç kızı hapsedildiği karanlık ve penceresiz odadan kurtarması üzerine ortaya çıktı.

Ailenin kimi üyeleri yakalanmış olsa da genç kızın kocası hala kayıp.

Baglan eyaletinde kimi yetkililer, genç kızın fahişeliğe zorlandığı, kabul etmeyince işkenceye maruz kaldığı yolunda haberler bulunduğunu, ancak bunların doğrulanamadığını aktardı.

Polisin açıklamasına göre Seher Gül tırnakları sökülmüş, saçları kimi yerlerde çekilerek koparılmış halde bulundu. Seher Gül'ün vücudunda kimi yerlerden de etlerin kerpetenle koparıldığı belirtildi.

Genç kızın Afganistan'da tedavi edilmekte olduğu, gerekli görülürse Hindistan'a nakledilebileceği açıklandı.

Psikologlar, fiziksel tedavisi sürse de Seher Gül'ün psikolojik açıdan yaralarını sarmasının güç olacağına işaret ediyor.

Afgan yasalarına göre kızlar için en erken evlilik yaşı, 16.

Ancak Afganistan'daki kadınların yarısından fazlası, 16 yaşından önce evlenmiş oluyor.