BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  POLİTİKA

Af mı geliyor? Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklama!

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanlığı'nın cezaevlerine yatan mahkumlarla ilgili hazırladığı yönetmelik üzerinden başlayan 'af' tartışmalarına son noktayı koydu.

Abone ol

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, yeni yönetmelikle 10 yıldan az hapis cezası bulunanların açık cezaevlerine nakli konusunda açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanlığı'nın cezaevlerine yatan mahkumlarla ilgili hazırladığı yönetmelik üzerinden başlayan 'af' tartışmasıyla ilgili "Cezanın süresi değişmiyor. Cezanın şekli değişiyor. Kapalıdan açığa geliyor. Biraz yer sıkışıklığı var malum terörle mücadeleden dolayı. O yüzden organize suçlar, terör suçları, istismar gibi önemli suç grupları dışında disiplin suçlarına benzer suçları işleyen ve bundan hüküm giyen mahkumları kapalıdan açığa alıyorlar" dedi.

"CEZANIN SÜRESİ DEĞİL, ŞEKLİ DEĞİŞİYOR"

Adalet Bakanlığı'nın cezaevlerine yatan mahkumlarla ilgili hazırladığı yönetmelik üzerinden başlayan 'af' tartışması sorulan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: "Af, nasıl olur? Af, eğer diyelim ki 10 yıl ceza var, tamamen salıverilsin; af olur veya 10 yıl ceza var, 3 yıla indirirsin bu da af olur. Ama burada cezanın süresi değişmiyor. Cezanın şekli değişiyor. Kapalıdan açığa geliyor.

YER SIKIŞIKLIĞI VAR

Biraz yer sıkışıklığı var malum terörle mücadeleden dolayı. O yüzden organize suçlar, terör suçları, istismar gibi önemli suç grupları dışında disiplin suçlarına benzer suçları işleyen ve bundan hüküm giyen mahkumları kapalıdan açığa alıyorlar. Geri kalan kısmını açıkta tamamlayacak. Açık cezaevindeyken bir yanlış içerisinde olursa bu hakkı kaybediyor. Tekrar bir önceki konumuna dönüyor"