BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  GÜNCEL

Adıyaman'da Mısır idamlarına tepki!

Adıyaman'da bazı STK'lar Mısır'da 183 kişi hakkında alınan idam kararına tepki gösterildi.

Abone ol
Adıyaman'da bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır'da "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" suçlamasıyla yargılanan ve aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 183 kişi hakkında verilen idam cezasının onaylanmasına tepki gösterdi.
 
Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesi öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ellerinde dövizler taşıyarak Mısır’daki darbe yönetimi aleyhinde, devrik lider Muhammed Mursi lehine sloganlar attı.
 
Burada STK’lar adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, Mısır’daki yargı organlarının darbe yönetiminin etkisi altında kararlar verdiğini söyledi.
 
Minya Ceza Mahkemesinin hukuksuz kararlar vermasini ve bu kararların onamasını kınadıklarını belirten Beyazkaya, “İhvanı Müslimin liderlerinden Muhammed Bedii’nin de aralarında bulunduğu 183 kişi hakkında verdiği idam kararlarının onanması Mısır’ın bölgenin geleceğine bir faydasının olmayacağı aşikardır. Mısır kendi halkını hukuksuzluk, tahakküm ve baskı altında geleceğe taşıyamaz” dedi.
 
Benzer kararların Bangladeş'te de alındığını anımsatan Beyazkaya, Avrupalı ülkelerin idam kararlarına sesiz kalmasına tepki gösterdi.