BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  GÜNCEL

Adil Öksüz nerede ajanlık mı teklif edildi?

15 Temmuz darbe girişiminin 1 numaralı ismi FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz nerede sorusunun halen bir yanıtı yok. Adil Öksüz'le ilgili ortaya atılan son iddia ise oldukça çarpıcı.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, darbe girişiminin bir numarılı ismi olan Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'le ilgili önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafta başı "Adil Öksüz'ü kim serbest bıraktı. Hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı?" sözlerini hatırlatan Bursalı, CHP liderinin "Benim bu konuda bir cevabım var, ama şimdi söyleyemem. Elimde bir takım bilgiler var" açıklamasının önemli olduğunu söyledi. 

CNN TÜRK'te "Ne Oluyor?" programına konuk olan Bursalı, Adil Öksüz'le ilgili "Ajanlık teklif edilmiş olabilir, Adil Öksüz koruma altında mı? Böyle bir durum mu var ortada?" dedi.

Adil Öksüz olayı baştan sona esrarengiz bir durum. Akıncı hava üssünde gözaltına alındıktan 20 dakika sonra serbest bırakıldığı söylenmişti. Haftalar sonra ortaya çıktı ki Adil Öksüz 3 gün içerde tutulmuş. Peki sonra onu kim , neden bıraktı? İşte muamma olan noktalar da bunlar.

SALİH TUNA'NIN DEVLETİN ELİNDE İDDİASI

Dün Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Adil Öksüz ile ilgili şaşırtan bir iddia ortaya atmış ve Öksüz'ün gözaltında olduğunu savunmuştu. Tuna şunları yazmıştı;

"Aha da söylüyorum: Adil Öksüz kaçmadı, devletin elinde. Nerden mi biliyorum?  Sağda solda konuşuluyor (üfürülüyor mu deseydim) da ondan. Kuvvetle muhtemel, Kılıçdaroğlu'nun dilinin altındaki bakla da bundan ibaret. Fakat belgesi olmadığı için şimdilik konuşmuyor.