BIST 10.349
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.458,84
HABER /  GÜNCEL

Adaylar seçmene böyle ulaşacak

Adaylara destek hizmeti sunan firmalar, isteğe göre seçmen adresi, email adresi ile cep ve ev telefonlarını paket olarak sunuyor

Abone ol

Milletvekili adayları kesin adaylıklarının açıklanması için 11 Nisan'ı bekliyor. Bu süreç içerisinde adaylar seçmene teknolojiyi kullanarak ulaşmayı hedefliyor.

Adaylara destek hizmeti sunan firmalar, isteğe göre seçmen adresi, email adresi ile cep ve ev telefonlarını paket olarak sunuyor. Seçmenler, 12 Haziran'a kadar bölgelerindeki her parti adayından ya mesaj alacak ya da telefonda sohbet edecek.

EVDEN, CEPTEN, İNTERNETTEN

Adaylar, kendi seçim bölgesinde oy kullanacak tüm seçmenleri mutlaka telefonla arayacak, her faaliyet hakkında elektronik postayla bilgi verecek, cep telefonlarına mesaj atacak. Ev telefonları da en az bir kez aranarak canlı sohbet yapılacak. Seçim öncesinde adaylara tanıtım hizmeti sunmak için Ankara'da "2011 Seçim Hazırlıkları Haftası" adı altında fuar hazırladı. Fuara seçim aracından promosyon ürünlerine kadar her türlü hizmeti sunan 80 civarında firma katılacak. Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Aslan, tanıtımda 500 milyon liralık bir pazar oluştuğunu belirtti. Seçim fuarında, fotoğraf stüdyoları, güzel konuşma kursları, promosyon, plaket, rozet, matbaalar, seçim aracı kiralama, podyum standı yapımı, plastik eşya, bayrak ve flama, ses sistemi sunan firmalar ürünlerini sergileyecek.

Milletvekili adaylarını yapacakları tanıtım yöntemine göre yüklü bir masraf bekliyor.

İşte bazı hizmetler ve ücretleri:

Seçim bürosu maliyeti: 3-6 bin lira.

Yeme içme masrafı: 4-5 bin lira.

Web sayfası: bin-3 bin lira.

Tanıtım filmi: 10-15 bin lira.

Seçim şarkısı: 3-5 bin lira.

Kaset CD çoğaltma: 3-4 bin lira.

Seçim otobüsü kirası: 15-20 bin lira.

Otobüs giydirme: 3-4 bin lira.

Yerel TV'lere reklam: 5-15 bin lira.

Promosyon ürünü: 3-4 bin lira.

Bilboard kiralama: 15-40 bin lira.