BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.513,14
HABER /  GÜNCEL

Mersin ile Adana'nın pay kavgası

Akdeniz oyunlarına ev sahipliği yapacak Mersin ile Adana'nın arasındaki pay alma kavgası sürüyor.

Abone ol

Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir 2013 yılında yapılacak Akdeniz oyunları için Adana lobisinin pay almaya çalışmasını anlam veremediğini belirtti.

Zahmet ve külfet zamanında ortada gözükmeyenlerin, nimetten pay almaya çalışmalarına fırsat verilmemesi gerektiğini anlatan Özdemir, "Mersin olarak, bu konuda kararlı bir tavır koymalıyız." dedi.

Özdemir yaptığı açıklamada, yaklaşan milletvekilliği seçimlerinin öne çıkmasıyla, organizasyonun hazırlık sürecinin olumsuz yönde etkilenebileceğini ifade etti. Bu nedenle, tüm Mersin milletvekillerinin birlikte hareket ederek, Oyunlar için gerekli yasal dayanağın oluşturulmasına yönelik çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Özdemir, önümüzdeki haftalarda bu konuda bir sonuca ulaşılmaması durumunda yasa ve yönetmeliklerin çıkmasının seçim sonrasına kalabileceğini kaydetti. "Böyle bir durumda da en az 5 ay kaybederiz" diyen Özdemir, "Yasal altyapı olmadan harcama yapılamayacağı için, hazırlık çalışmaları sekteye uğrayabilir. Netice olarak, beklemeye tahammülümüz yok." dedi.

Son günlerde bugüne kadar en ufak bir katkı sağlamadığı halde Adana lobisinin bu organizasyondan pay almaya çalıştığına dikkat çeken Özdemir şöyle devam etti:"Adanalı dostlarımız Mersin ile işbirliği yapmak istiyorlarsa, ortak çalışacak bir çok konu bulabiliriz. Mesela, Uluslararası Çukurova Havaalanı Projesi güzel bir işbirliği konusu olabilir. Ancak, Akdeniz Oyunları sadece Mersin’in olmalıdır."

Akdeniz Oyunları için ev sahipliği yapacak olmasından dolayı Mersin’in tarihi bir fırsat yakaladığını vurgulayan Özdemir, "Valimizin öncülüğünde, kentimizdeki ana aktörler olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ancak, merkezi hükümetin vereceği desteğin aciliyetle belirlenmesi ve kullanıma hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Bu konunun daha fazla geciktirilmeye tahammülü olmadığından, ilgili herkes bütün gücünü bu sorunun çözümüne odaklamalıdır." ifadelerini kullandı.