BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  SEÇİM

Aday oldum, tehdit almaya başladım

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İnsanoğlu, adaylığı kabul ettikten sonra tehditler almaya başladığını ama kadere inandığını söyledi.

Abone ol

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği, DSP, DP ve BTP'nin desteklediği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, katıldığı bir televizyon programında ilginç bir iddiada bulundu.

İhsanoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı teklifini kabul etmesinin ardından kendisine yönelik tehditler gelmeye başladığını söyledi ancak ayrıntı vermedi.

İFTARA GİTTİ, SİLAH PATLAYINCA TERKETTİ

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Ayvansaray'da katılacağı iftar yemeği öncesi, İhsanoğlu'na yaklaşmak isteyen grup ile koruma polisleri arasında kavga çıkmıştı. Bu sırada, koruma polislerinden biri havaya tek el ateş açtı. Olay üzerine Ekmeleddin İhsanoğlu korumalar eşliğinde, orucunu açmadan iftar sofrasından ayrılmıştı.

TEKLİFİ KABUL ETTİĞİMDEN BERİ TEHDİT GELİYOR

Olayın ardından Bugün TV'nin canlı yayınına katılan İhsanoğlu, iftar programında yaşanan olayla ilgili soru üzerine, "Kadere inanırım hiçkimse değiştiremez. Ecel gelince Allah ne yazdıysa ol olur. Bu teklifi kabul ettiğimden günden sonra tehditler ve iftiralar oldu ben bunları Allah'a havele ediyorum. Provakosyanlarda başladı. Caferi cemaane atılan molotoplar korkunç bir şeydir, bir kesimin camiisi hedef alınmışsa caferi sunni catışması başlatılmak isteniyorsa biz bunun karşısındayız. Provakasyonları yapanlar hemen yakalanmalıdırlar" diye konuştu.

 MHP'Lİ KARATAŞ AÇIKLAMA YAPTI

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da katıldığı Ayvansaray'daki iftar yemeği öncesi duyulan silah sesi ile ilgili açıklama yaptı.

Gerginliğin, İhsanoğlu'na sevgi gösterisinde bulunan bir vatandaş ile korumalar arasındaki tartışma sonrası yaşandığını söyleyen Karataş, bu tartışma yaşandığı sırada bazı partililerin de polisle tartıştığını belirtti. Karataş, "Polis ile vatandaşın tartışmasını önlemek isteyen bir teşkilat mensubumuza da çok ağır bir davranışta bulunduğundan dolayı, arkadaşlarımız da polisleri uyardı. Korumaların hem vatandaşa hem teşkilat mensubumuza neden yaptıkları bilinmeyen bir şekilde güç kullanmaları sonucu bir tartışma olmuştur. Tartışma sonucunda da silahını havaya çekerek sıkmıştır. Polis koruması..." dedi.