BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mali Şube'de kayıt dışı 10 böcek çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'de yapılan aramalarda, kayıtlara girmemiş 10 adet böcek denilen dinleme cihazı bulundu.

Abone ol

Telekulak skandallarının patlak vermesiyle emniyet müdürlüklerinin envanterinde yapılan 'böcek' sayımı, İstanbul'da ilginç bir detayı ortaya döktü.

17 Aralık darbe girişiminin odağındaki Mali Şube'de, envantere kayıtlı olmayan 10 adet dinleme cihazı bulundu. Böceklerden birine ait hafıza kartında ise Ergenekon sanığı Arif Doğan'ın sesine rastlandı

17 Aralık soruşturmasının ardından yasadışı dinleme iddiaları gündeme saçılırken, Emniyet içindeki cemaatçi yapılanmanın telefon dinlemelerinin yanısıra gelişmiş cihazlarla ortam dinlemeleri de yaptığı ve bu eylemi yaparken yüksek teknolojiye başvurduğu iddia ediliyordu.

EKSİK ARANIRKEN FAZLASI ÇIKTI

Emniyet içindeki cemaat yapılanması dağıtılırken, teşkilatın birçok biriminin envanterinde, kayıtlı dinleme cihazlarını tespit etmek için sayım gerçekleştirildi. Sayım yapılan bir merkez de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ydü. İstanbul Emniyeti'nin yeni yöneticilerinin talimatıyla, envanterde kayıtlı dinleme cihazları arasında eksik olup olmadığı tespit edilmeye çalışıldı. İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü'nde ekipleri şaşırtan detay ise, böceklerin eksik değil fazla çıkması oldu.

BÖCEKTEN TANIDIK BİR SES ÇIKTI

Envanter incelemesi sürerken, 17 Aralık operasyonunun merkezinde yer alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde 10 adet dinleme cihazına rastlandı. Yapılan incelemede bu cihazların emniyet envanterine kayıtlı olmadığı tespit edildi. Tutanakla kayıt altına alınan gelişmiş dinleme cihazlarının 9'unda herhangi bir sese rastlanmadı. Böceklerden birinin içindeki SD kartta yapılan incelemede ise bir ses dosyası olduğu tespit edildi. İlk bulgular, kayıttaki sesin Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu yönünde. Yetkililer, ses kayıt cihazını detaylı olarak inceleyecek ve konuyla ilgili ayrıntılı rapor hazırlayacak.

SORUŞTURMADA ESKİ MÜDÜRLERE YOĞUNLAŞILDI

Devlet içindeki paralel yapılanmaya yönelik sürdürülen soruşturmada eski emniyet müdürlerine yoğunlaşıldığı öğrenildi. Soruşturma sadece hükümete yönelik 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimlerinde parmağı olan polis şeflerini değil Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Selam gibi soruşturmaların emniyet tahkikatında kanunsuzluk yaptığı tespit edilen emniyet müdürlerini de kapsıyor. Paralel yapılanma üyesi olduğu iddia edilen emniyet mensuplarına yöneltilen suçlamalar arasında resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, iftira gibi iddialar bulunuyor.