BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'ya TOKİ'den 576 konut

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kente yeni yatırımların geleceğini müjdeledi.

Abone ol

Adana'ya 10 bine yakın konut, hastane, sağlık ocağı, cami, okul ve sosyal tesisler yapan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile ilçe belediye başkanlarının iş birliğiyle yeni yatırımlar yapma kararı aldı. TOKİ, yoksullar için 576 konut, 1 hastane ve 12 lise binası inşa edecek, kentsel dönüşüm uygulaması yapacak.

Yerel seçimler öncesi Başkanlık Danışmanı olarak görev yapan Mimar Zihni Aldırmaz ile dönemin milletvekili Abdullah Torun'un girişimleri sonucu TOKİ, Adana'ya 10 bine yakın konut, hastane, cami, sağlık ocağı, okul ve sosyal tesisler yapmıştı. Bu yatırımlarla Adana'da hem konut açığına katkıda bulunulmuş hem de üretimin emek yoğunluk olması nedeniyle işsizliğe bir nebze de olsa çözüm getirilmişti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın göreve gelmesinden sonra 'Kenti ortak akılla yöneteceğiz' açıklamaları meyve vermeye başladı. Uyumlu çalışma ve işbirliği sonucu TOKİ, Adana'ya yeni yatırımlar yapma kararı aldı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile Ankara'da görüştükten sonra Adana'ya dönen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kente yeni yatırımların geleceğini müjdeledi.

"Kentsel Dönüşüm" için Seyhan Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesi'nden istediği yetkinin Belediye Meclisi'nce verildiğini söyleyen Zihni Aldırmaz, "Meclis üyesi arkadaşlarımızın verdiği yetki sonucu Seyhan İlçe Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm' çalışmalarına başladı" dedi.
Aldırmaz, TOKİ-Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi'nin işbirliği ile Yüreğir Başak Mahallesi ile Yüreğir Kışla Mahallesi'nde "Kentsel Dönüşüm" için ön protokol imzalandığını söyledi.

Sarıçam ilçesinde yoksullar için üretilecek 576 konut işi ihalesinin 15 Eylül 2010 tarihinde yapılacağını söyleyen Aldırmaz, Sarıçam'a yeni projeler üretmek için Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ile çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Merkez ilçelerden Karaisalı'ya 25 yataklı hastane yapılacağını ifade eden Aldırmaz, hastane ihalesinin de 31 Ağustos 2010 tarihinde gerçekleşeceğini anlattı.

TOKİ Başkanı Edoğan Bayraktar'la Ankara'da yaptığı görüşmelerin çok olumlu sonuçlandığını, bunun da 'uyumlu çalışma' ile gerçekleştiğini bildiren Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz, merkez ilçelere 12 lise binası yapılacağını, bunların projelerinin de hazır olduğunu sözlerine ekledi.