BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adana'da örgüt üyesi 6 kişi tutuklandı

Adana'da terör örgütü üyesi olduğu belirtilen 6 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Abone ol

Adana'da eylem hazırlığındayken yakalanan terör örgütü PKK üyesi 6 kişi, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin Şakirpaşa Mahallesi'nde boş bir arsada patlayıcı maddelerle bomba hazırlarken yakaladığı Mehmet Devran Ayırbaz sahte kimliğini kullanan Barış Y, Cumaali Y, Şehmuz G, Ferhat Ç, İzzet S. ile M.G (17), gözaltına alındı.

Şüphelilerle birlikte, 5 adet el yapımı bomba, 12 adet molotofkokteyli, gaz maskesi, cep telefonu, 2 adet bez maske, 2 adet havai fişek rampası, 14 adet havai fişek ve çok sayıda molotofkokteyli yapımında kullanılan bira şişesi ele geçirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguya alınan Barış Y'nin, Öz Savunma Birlikleri (ÖSB) adlı yasa dışı oluşumun elebaşı olduğu belirlenirken, geçtiğimiz ay Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği operasyonun da firarisi olarak arandığı öğrenildi.

İstanbul'dan Adana'ya yaklaşık 1 ay önce çok miktarda patlayıcı madde ile gönderildiği tespit edilen Barış Y'nin eylemcilere, ''Saldırılara misliyle cevap verilecek'' talimatını hayata geçirmek için bomba yapmayı öğrettiği tespit edildi.

Öte yandan Barış Y'nin İstanbul ve Diyarbakır'da örgüt adına lojistik malzeme temin ettiği, örgüte üye kazandırdığı ve PKK'nın talimatıyla başlatılan ''sivil itaatsizlik'' eylemlerinde örgüt adına organizasyonlar yaptığı öğrenildi.

Sorguları tamamlanan 6 zanlı, çıkartıldıkları mahkemece tutulanarak cezaevine gönderildi.