BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Adana'da gasp sanıklarına rekor ceza

Adana'da 4 gasp sanığına 29'ar yıl hapis cezası verildi!

Abone ol
Adana'da, bir medikal şirketinde çalışan 5 kişinin, saat, para ve cep telefonlarını gasbettikleri iddiasıyla yargılanan 4 kişi, 29'ar yıl hapis cezasına mahkum edildi.
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Baraj Yolu mevkisindeki bir medikal firmasına giderek, çalışanları gasbettikleri ileri sürülen tutuklu sanıklar Übeyit Aksu (23), kardeşi Ayvaz Aksu (21), arkadaşları Hakan Kutlu (37) ve Ömer Faruk Sarı (25) hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısının verdiği mütalaaya göre, 4 sanık müşteri gibi şirkete girerek, çalışanlar Selda Tubluk, Didem Dikici, Nalan Kıroğlu, Gökdemir Polat ve Süleyman Yaşar'ı tabanca ve bıçakla etkisiz hale getirdi. Daha sonra üzerlerindeki cep telefonları, para, saat ve diğer değerli eşyaları gasbedip, kaçtı.

Sanıklar daha sonra şirket ortaklarından Oğuz Yıldırım Özdoğan'ın (44) 10 bin TL'sin gasbetti. Ardından Özdoğan'ın polise gitmemesi üzerine ortağı Ersin Tüfek'i (31) kaçırdı. 100 bin TL fidye isteyen zanlılar, paranın teslim edileceği yerde yakalandı.

Sanıklardan Übeyit ve Ayvaz Aksu kardeşler, ifadelerinde, kendilerini Hakan Kutlu'nun azmettirerek silah verdiğini söylerken, Hakan Kutlu ise hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, kendisinin sadece olaydan sonra silahları sakladığını, ardından da silahları polise teslim ettiğini belirtti.

Mahkeme başkanı, dört sanığı, çalışanların eşyalarını gasp suçundan 29'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanıkların, Özdoğan'ın 10 bin TL'sinin gasbedilmesi ve Ersin Tüfek'in kaçırılıp fidye istenmesi olaylarıyla ilgili Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi ile Adana 4. Ağır Cezam Mahkemesindeki iki ayrı davada yargılanmalarının ise sürdüğü öğrenildi.