BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Adalet Yürüyüşü 9 Temmuz'da bitecek sanmayın yeni aksiyonlar var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Temmuz'da bitireceği Adalet Yürüyüşü sonrası yeni eylem hazırlığında olduklarını söyledi.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile karavanında görüştü. Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 9 Temmuz'da yürüyüşü Maltepe'de büyük bir mitingle bitireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, aynı gün mitingde bir de talep listesi açıklayacaklarını, talepleri karşılanmazsa eylemlere devam edeceklerini söyledi.

Ahmet Hakan'ın Kılıçdaroğlu röportajına ilişkin yazdıklarının detayları:

"KEMAL Kılıçdaroğlu’na ilk sorum şu oldu:

“Bir şey çıkar mı sizin bu yürüyüşünüzden?”

Fatih Akın’ın ünlü filmi “Duvara karşı” var ya...

İşte o filmin adına gönderme yaparak yanıt verdi Kılıçdaroğlu...

Dedi ki:

“Duvara karşı yürüyoruz”.

“Nasıl yani?” diye sordum.

Şunları söyledi:

“Gandi yürüdüğü zaman karşısında İngilizler vardı. Adamlar demokrasi kültüründen gelen bir anlayışa sahip oldukları için Gandi’nin yürüyüşünden etkilendiler, kayıtsız kalmadılar o yürüyüşe karşı. ‘Niye yürüyor ki? Trene binsin’ demediler. ‘Bizim yaptığımız yollarda yürüyor’ diye tepki göstermediler. Demokrasi anlayışı varsa, bu tür yürüyüşlere olgunluk içinde karşılık verilir. Yeri geldiğinde geri adım atılır. Ama bizim karşımızda bir duvar var. Biz işte bu duvara karşı yürüyoruz. En büyük sorunumuz bu."

Tabii hemen sordum:

“Madem bir duvarla karşı karşıyasınız. Duvara karşı yürünür mü?”

Kemal Bey, “Bize düşen o duvarı aşmak için mücadele etmek” dedi ve ekledi:

“Duvara karşı mücadele etmezsek, duvarı aşamazsak bu ülkeye demokrasiyi nasıl getireceğiz?”

YÜRÜYÜŞ NASIL BİTECEK?

Bu iş nerede bitecek?

KEMAL KILIÇDAROĞLU: İstanbul Maltepe’de... 9 Temmuz Pazar günü...

Maltepe’de miting mi yapacaksınız?

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Evet... Büyük bir miting yapacağız. Somut taleplerimizi orada açıklayacağız. Bu taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadelemiz sürecek.

Nasıl yani? Yeni eylemler mi yapacaksınız?

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Gelişen olaylara göre yeni aksiyon planlarını uygulamaya koyabiliriz.

Yani böyle yürüyüş benzeri aksiyonlar mı?

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Evet... Tabii...

BEN DE HAYRET EDİYORUM! 

Daha önce düzenli yürüyüş yada spor yapmadığını da açıklayan Kılıçdaroğlu, "Ben de bazen hayret ediyorum kendime. 'Bu kadar yolu ben nasıl yürüdüm' diye düşünüyorum. Bir şeye inanıyorsanız, bir davanın adamıysanız, önünüzde hiçbir engel olmaz. Hiçbir engeli tanımıyorsunuz. Şimdi aynı yolu arabayla dönerken şöyle bir bakacağım ve diyeceğim ki: Biz bu kadar yolu gerçekten yürüdük mü?

KAYTARMA YOK!

- Bu arada şunu da söyleyeyim: Bu tür yürüyüşlerde bazen kaytarmalar olur, yokuşlar arabayla çıkılır falan... Biz her santimini, her milimetresini yürüyerek geliyoruz."

 AKŞAMLARI AYAKLARINI ÜÇ TÜR SUDA DİNLENDİRİYOR

BİR: Mikrop kapmasın diye tuzlu su...

İKİ: Sirkeli su...

ÜÇ: İlaçlı su...

EN ÇOK DUYGULANDIĞI 2 AN

"Beni duygulandıran iki olay oldu. Ankara’dan Düzceliler Derneği’nin başkanı aradı, “Düzceliler adına özür dilerim. Düzce’nin adının böyle kirletilmesi bizi çok yaraladı” dedi... Kendisine “Ben Düzce’yi ve Düzcelileri seviyorum. Bunu bütün Düzce’ye nasıl mal edebiliriz” dedim. Yürüyüş sırasında da yaşlı bir adam “Düzceliler olarak yapılanı kabul etmiyoruz” diye bağırdı. Bunlar beni duygulandırdı."

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın