BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  DÜNYA

YPG/PKK, Türkiye sınırına ağır silah yığınağı yapıyor

Bir süredir Türkiye'ye karşı taciz ateşi yapılan ve TSK'nın operasyon düzenleyeceği söylenen Suriye'nin YPG/PKK kontrolündeki Afrin bölgesinde, teröristler sınıra militan ve ağır silah yığınağı yapmaya başladı.

Abone ol

Suriye'nin kuzeyinde yer alan ve terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altında bulunan  Afrinkentine, Türk Askeri ve ÖSO güçlerinin operasyon yapacağı konuşulurken, Sınırda bugün farklı bir hareketlilik yaşandı.

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre  Afrin'deki teröristler,  Türkiye sınırına yakın bölgelere militan ve ağır silahlar yığmaya başladı.

AĞIR SİLAHLAR VE GÜDÜMLÜ FÜZELER DE VAR

YPG/PKK, Afrin-Türkiye sınırına yakın bölgelere militanların yanı sıra daha önce  ABD ve diğer ülkelerden aldıkları silahları da sevk etti. Bu silahlar arasında uçaksavarlar, havan topları, roketatarlar, ısı güdümlü füzeler de var.

OPERASYON HER AN BAŞLAYABİLİR

TSK, bir süredir Türkyie'ye taciz ateşinde bulunan  Afrin'deki teröristlere karşı bölgeye zırhlı araç ve silah sevkiyatı yapıyor. Askeri kaynaklar,  Afrin'deki teröristlere karşı "Fırat Kılıcı" adı altında her an bir operasyon başlayabileceğini belirtiyor. Operasyonda hedefin ise  Afrin'le beraber Telrıfat kasabası ile Mınig askeri üssü olduğu konuşuluyor. 

Bu nedenle sınırdaki önlemler üst seviyeye çıkartılırken, asker sınır hattından sınırın  Suriyetarafını güvenlik kameralarıyla 24 saat izliyor.

DUVAR İNŞAATI DA DEVAM EDİYOR

Sınırda bir yandan asker takviyesi devam ederken, bir yandan da  Türkiye güvenlik amacıyla sınırda duvar örmeye devam ediyor. Sınırda  Türkiye'ye bağlı heronlar da uçuş yaparken, sınır hattı boyunca yoğun güvenlik önlemleri alınıyor ve basın mensupları dahil kimsenin sınıra yaklaşmasına izin verilmiyor.