BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  DÜNYA

Adalet Bakanından Zekeriye Öz’e tepki

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Savcılar görevlerini yaparken Anayasa ve hukuk çerçevesinde görevlerini sürdürmektedirler. Ama her gün gazete m...

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Savcılar görevlerini yaparken Anayasa ve hukuk çerçevesinde görevlerini sürdürmektedirler. Ama her gün gazete manşetleri ve televizyonlarda bir şov gibi vazife yaparlarsa kendilerine olan saygının zayıflamasına neden olurlar” dedi.
Adalet Bakanı Bozdağ, Adalet Komisyonu’na gelişinde Zekeriya Öz’ün dün yaptığı açıklamaları değerlendirdi. İddiaların Başbakanlık tarafından yalanladığını belirten Bozdağ, "Savcıların açıklama yapmaları konularında belli usul çerçevesinde olması gerekir. Başsavcı veya orada görevli onların tarafından yapılması lazım. HSYK’dan izin alındı mı bilmiyorum ama HSYK’nın böyle bile yetkisi yok. Savcılar görevlerini yaparken Anayasa ve hukuk çerçevesinde görevlerini sürdürmektedirler. Ama her gün gazete manşetleri ve televizyonlarda bir şov gibi vazife yaparlarsa kendilerine olan saygının zayıflamasına neden olurlar. Ben beklerim ki savcılar gazetelere verdikleri demeçlerde, televizyonlara verdiği açıklamalarla Anayasa ve hukuka uygun, yaptığı iş ve işlemler ile gündeme gelsinler. Baktığımızda böyle üzücü tablolarda karşı karşıya kalıyoruz. Türkiye’de şov yapanlarla hukuku işletenlerin mutlaka ayrılması lazım" diye konuştu.
(İHA)