BIST 10.228
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.395,94
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz'e gönderdiği isim o mu?

Zekeriya Öz, 17 Aralık sonrası Erdoğan'ın kendisine iki isim gönderdiğini söylemişti. Peki o isim kim?

Abone ol

Görevden alınan Zekeriya Öz, 17 Aralık'ta düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası Erdoğan'ın kendisine gönderdiği iki ismin, soruşturmanın durdurulmasını rica ettiğini iddia etmişti.

Peki Savcı Öz'ün iddia ettiği o görüşmenin tarafları kim? İşte o ismin Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan Nihat Ömeroğlu olduğu iddia edildi.

Zekeriya Öz'ün gündeme bomba gibi düşen ve Erdoğan'ı suçlayan iddialarıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Öz, Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası, soruşturmanın durdurulmasını istediği ve bunun için iki kişiyi aracı kıldığını iddia etmişti.

zekeri̇ya-öz-açiklama.jpgZEKERİYA ÖZ'ÜN DUBAİ AÇIKLAMASI SARSTI

77 bin liralık Dubai gezisiyle ilgili ilk kez açıklama yapan Zekeriya Öz inanılmaz iddialarda bulundu. Bu iddialardan biri de Erdoğan'ın kendisine aracı yollayıp 'özür' diletmek istediği. (TIKLA OKU)



GÖRÜŞME BURSA'DA GERÇEKLEŞTİ  İDDİASI

Savcı Öz'ün iddia ettiği o görüşme Bursa'da gerçekleşmiş. Peki o görüşmedeki Savcı Öz'ün "Yüksek Yargı kökenli olduğunu ve saygı duyduğunu" söylediği o iki kişi kim? İşte o iki isimden biriyle ilgili sosyal medyada ilginç bir iddia ortaya atıldı. Görüşmenin 22 Aralık'ta Bursa'da Crowne Plaza Otel’de gerçekleştiği ve o ismin de Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu olduğu iddia edildi. 

051220121524006272743_2.jpg

NİHAT ÖMEROĞLU KİMDİR?

2012 yılında Kamu Başdenetçiliği görevine atanan Nihat Ömeroğlu, Yargıtay üyeliği görevini yürütüyordu. Erdoğan'ın oğlunun nikah şahitliğini de yapan Nihat Ömeroğlu, Hrant Dink öldürülmeden önce mahkumiyet kararını veren mahkeme üyeleri arasında yer almıştı.