BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.392,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adalar'da parayı veren denize girer

Adalılar, halka açık plajlara ücretli giriş koyan ve plajı tel örgüyle çeviren belediyeye savaş açtı.

Abone ol

Adalar Belediyesi’nin adalarda haksız kaldırım vergisi uygulamasından sonra, ada sahillerinde halka açık plajlarda ücretli giriş uygulaması büyük tepki yarattı.

Star gazetesinin haberine göre, hafta sonu Kınalı Ada sahil şeridini denize girmeye giden adalılar ve İstanbul’dan gelenler elinde bilet koçanlarıyla duran ve sahili kapatan yetkililerle karşılaşılması vatandaşı şaşkına çevirdi. Belediye yetkilisi olan bu kişiler “Burada denize girebilmek için 10 lira giriş ücreti ödeyeceksiniz. Yoksa burada denize giremezsin” demeleri üzerine yıllarca bu sahillerde özgürce denize giren vatandaşlar belediyenin bu tutumuna karşı şikayette bulundu.

SAHİLE TEL ÖRGÜ ÇEKİLDİ

Bunun yanı sıra ada sahillerinde işgaliyesini ve vergisini ödeyerek halka şezlong ve şemsiye hizmeti veren onlarca Adalının işine son veren belediye başkanının tutumuna anlam veremeyen esnaf “Zorbalıkla işimizi elimizden alıyorlar. Ada sahillerine tel örgü çekerek halka kapatmak, kapısına adam koyup parayı vermeden giremezsin demek ne demek” diye isyan etti. Belediyenin on gündür Ada sahillerini tel örgülerle kapattığını Büyük Ada Ayanikola ve Heybeli Ada Çam Limanı mevkiinde de aynı durumun söz konusu olduğunu, belediye başkanının görevini kötüye kullanarak T.C vatandaşlarının anayasal haklarına uymayacak bir şekilde gasp ettigini söyleyen esnaf, bu uygulamaya karşı savcılığı, kaymakamlığı, Büyükşehir’i , valiliği, bakanlığı, partileri, Sivil Toplun Örgütleri’ni göreve davet ettiler.

BİZİ DÜŞMAN ETMESİNLER

Adalarda yaşayan gayri müslüm vatandaşlarda tepkilerini şöyle dile getirdiler: Adalarda yaşayanlar kartla eksik ücretle girecekmiş, İstanbul’dan geleceklerden farklı ücret alınacakmış. Böyle bir uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Bu düşünce ayrımcılık getirir. Milleti birbirine düşman ederler. Bu duruma çözüm bulsunlar...

‘Çifte standart var’ tepkisi

Bir tepki de sahillerde yıllardır müesseseleri olup da yerleri yıkılanlardan geldi: Bizim yerlerimiz 30, 40 hatta 100 senelik yerler. Hepimiz devlete, belediyeye işgaliyemizi ve vergilerimizi ödüyorduk. Belediye başkanı bir tebligat yapmadan, süre vermeden yerlerimizi yıktı. Malımızı kurtaramadık. Aynı başkan, seçildikten sonra yıkım kararı olan yerlere yeni kaçak ilaveler ekletti. Halk ve Sivil Toplum Örgütleri şikayet edince bu inşaatları bitirttikten sonra mecburen mühürlemeler yaptırdı. Çifte standart uygulanıyor. Halkın gözünün önünde istediği kaçakları yaptırmakta Yaptırdığı kacaklara da kılıf uydurmaktadır. Bu sahilleri tel örgü ile çeviremez, halktan zorla para toplayamaz. Sahiller tamamen halka açıktır. Bu anayasal bir haktır. İlgilileri sürat le göreve davet ediyoruz.