BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,74
ALTIN 2.434,48
HABER /  GÜNCEL

Acılı eş Erdoğan'a bu mektupla seslendi

Cesetleri hâlâ bulunamayan 2 kişiyi öldürttüğü iddiasıyla Ocak 2011’de tutuklanan ve henüz hakkında dava açılmayan Artvin vergi rekortmeni Hüseyin Terzi’nin eşi Başbakan Erdoğan’a mektup gönderdi

Abone ol

Artvin'in Hopa ilçesinde 2 yıldır süren cinayet soruşturması yılan hikâyesine döndü. Cesetleri bulunamayan iki kişiyi öldürmekle suçlanan Artvin vergi rekortmeni Hüseyin Terzi’nin eşi Remziye Terzi, soruşturmaya el koyması için Başbakan Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

Remziye Terzi, mektubunda, eşinin ölmeden önce mahkemeye çıkarılmasını istedi ve şöyle devam etti:

2 GÜNDE NE DEĞİŞTİ

“Eşim, Ocak 2011’de, ‘Silahlı Çete Kurmak Ve Planlayarak Adam Kaçırıp Öldürtmek’ suçlamasıyla tutuklandı. Eşimle birlikte tutuklananlar, 18 Mayıs 2011’de Adli Tıp Kurumu’ndan gelen DNA sonuçlarının olumsuz çıkması sebebiyle serbest bırakıldılar. 20 Mayıs 2011’de, 2 gün sonra yeniden tutuklandılar. Niçin serbest kaldılar, 2 günde ne değişti ki yeniden tutuklandılar?”

SAVCININ TAYİNİ ÇIKTI

“Ardından soruşturmaya bakan savcının Ankara’ya tayini çıktı. Yerine geçici görevle atanan savcı, görevi bitecek olması, kısıtlı zaman nedeniyle dosyayla ilgilenmemektedir. Yeni gelen savcılarımız ise araya giren Adli Tatil yüzünden ancak Eylül’de dosyayı incelemeye başlayacaktır.”

screen-shot-2012-08-22-at-10.45.49-am.pngACILI EŞTEN BAŞBAKAN’A MEKTUP

Hüseyin Terzi’nin eşi Remziye Terzi Başbakan’a gönderdiği mektupta şunları yazdı:

“Eşim 66 yaşında ve sağlık durumu iyi değildir. Artvin’de vergi rekortmeni olmuştur. Yanında yüzlerce sigortalı işçi çalıştırmış, vatanını, çalışmayı, yatırımı seven eşimin suçunun artık adalet önünde açıklanmasını istiyorum. Geciken adalet, adalet değildir. Ömrünün son günlerine yaklaştığı da göz önüne alındığında telafisi mümkün olmayacak kadar ağır ve vahim bir olaydır. Biz asla torpil istemiyoruz. Sadece adalet istiyoruz. Allah rızası için bizim dosyamız hâkim önüne çıkarılsın, neyin ne olduğunu herkes bilsin. 2 senedir ‘Hazırlıklar tamamlanmadı’ deyip duruyorlar, madem hazır değillerdi şeker hastası eşim niye tutukladı?”