BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.398,02
HABER /  GÜNCEL

Acılı babanın çığlığı

Sevgilisiyle gizlice buluştuğu için köyün gençleri tarafından öldürülen gencin babasından çağrı var.

Abone ol

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çamlıca köyünde gizlice sevgilisiyle konuşurken durumu fark eden gençler tarafından darbedilerek öldürülen gencin babası, ''Bu olay ilk ve son olsun, başka canlar yanmasın'' dedi.

Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesindeki Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesinde işçi olarak çalışan baba Çetin Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Fatih'in (20) bir arkadaşıyla motosikletle Çamlıca'ya gittiğini söyledi.

Fatih'in kız arkadaşıyla konuştuğunu gören köydeki bir grup gencin oğluyla tartışmaya başladığını, yanındaki arkadaşının da olay yerinden uzaklaştığını öğrendiğini ifade eden Karaduman, kavgadan sonra yaralanan Fatih'in daha sonra arkadaşı tarafından Domaniç Devlet Hastanesine kaldırıldığını bildirdi.

Karaduman, oğlunun arkadaşının, korktuğu için hastane doktoruna Fatih'in motosikletten düştüğünü söylediğini ifade ederek, ''Olayı haber alır almaz hastaneye gittim. Oğlumu buradan alıp ambulansla Kütahya Devlet Hastanesine götürdük. Doktorlar, dövülerek bu hale gelmiş olabileceğini söyledi. Durumu ağır olduğu için Eskişehir'e sevk edilen ve beyin ameliyatına alınan oğlumu 3 gün sonra kaybettik'' diye konuştu.

Karaduman, olaydan sonra oğlunun cep telefonunu incelediklerini ve Şengül adındaki bir kızla birbirlerine gönderdikleri mesajları gördüklerini ifade etti.

Oğlunun darbedildiğinin doktora söylenmesi halinde hemen Bursa'ya kaldırılıp belki de kurtarılabileceğine işaret eden baba Karaduman, şunları kaydetti:

''Oğlum Fatih, Tavşanlı Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldu ve geçen yıl Kastamonu'da meslek yüksekokulunu kazanıp buraya kaydını yaptırmadı. Yaşasaydı 27 Ağustosta Isparta'daki birliğine teslim olarak vatani görevine başlayacaktı. Onu askere uğurlamaya hazırlanırken böyle bir acı yaşıyoruz. Bu olay ilk ve son olsun, başka canlar yanmasın. Kız arkadaşıyla konuşmakta kötü şey aramak gerekmez. Yazık, günah. İki taraf da perişan oldu.''

Domaniç ilçesinin Muratlı köyünde yaşayan Fatih Karaduman, 9 Ağustosta sevgilisinin oturduğu aynı ilçeye bağlı Çamlıca köyüne gitmişti. Karaduman, gizlice sevgilisiyle buluşup konuşurken köyün gençleri durumu fark etmişti. Bulunduğu yerden kaçmaya çalışan Fatih Karaduman, yaklaşık 10 kişinin saldırması sonucu ağır yaralanmış ve Domaniç Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Kütahya Devlet Hastanesine, daha sonra Eskişehir Devlet Hastanesine sevk edilerek ameliyata alınan Karaduman, başına aldığı darbeler sonucu beyin kanaması nedeniyle 12 Ağustosta hayatını kaybetmişti.

Gözaltına alınan T.K. (17), A.K. (16), R.A. (16) ve H.B, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.