BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Acı çığlıkları Taksim'i inletti

Polisin müdahalesi ile testisinde yırtılma meydana gelen Hazar Tunca'nın yeni görüntüleri dehşete düşürdü

Abone ol

4 gündür devam eden olaylarda Taksim savaş alanına döndü. Polisin attığı gaz bombaları birçok kişiyi hastanelik etti.

Bugün olayların şiddetlendiği Taksim'de polisin müdahalesi ile bir kadının kafatasını çatladı.

Polisin müdahalesi ile testisinde yırtılma meydana gelen Hazar Tunca'nın ise yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Taksim Meydanı'nda polisin eylemcilere yaptığı müdahale sırasında attığı gaz bombalarının kapsülleri isabet eden Mısır uyruklu Lavna Allani isimli kadının yaralandı. Eyleme destek için meydanda bulunduğu öne sürülen 34 yaşındaki Mısırlı kadın, başına isabet eden gaz bombası kapsülüyle yere yığıldı. Kadına ilk yardım çevredekiler tarafından yapıldı. Hemen Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Allani'nin kafatasının çatladığı kaydedildi. Genç kadın ameliyata alındı.

ÇIĞLIKLARI TAKSİM'İ İNLETTİ

Taksim Gezi Parkı eyleminin sona erdirilmesine yönelik polis müdahalesiyle başlayan olaylar sırasında yaralanan Hazar Tunca'nın yaralanmasına yönelik görüntüler ortaya çıktı.

AĞACA İŞ MAKİNASİNDAN ÖNCE ULAŞTI, SARILIP GÖVDESİ OLDU

Görüntülerde, Tunca'nın bir ağaca iş makinasının kepçesinden önce ulaşması ve ona sarılıp gövdesi olarak yıkılmasını engellemeye çalışması görülüyor. Ancak ondan sadece saniyeler sonra peşinde sivil giyimli polisler geliyor aralarından birinin tekmesiyle müdahele başlıyor.

AYAĞA KALKTI AMA YÜRÜYEMEDİ DÜŞTÜ

Kolundan çekilerek sürüklenen Tunca ayağa kalkarak bir süre yürüyor ardından yerde hareketsiz kalıyor. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi 21 yaşındaki Hazar Tunca'nın Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar sırasında testisinde yırtılma meydana geldi. Söz konusu yırtık hastanede yapılan müdahaleyle dikildi. Üniversite öğrencisinin yaşadığı olay DHA kamerası tarafından kaydedildi.

ACI ÇIĞLIKLARI DUYULDU

Görüntülerde, üniversite öğrencisi Tunca koşarak ağaca yöneliyor. Ağaca sarılan Tunca'ya polisler müdahale ediyor. Sivil giyimli, polis oldukları anlaşılan kişilerden birinin ağaca sarılarak ona siper olan Tunca'ya tekme attığı görülüyor. Acılar içinde kıvranan üniversite öğrencisi bir süre sonra ayağa kalkıyor. Bir süre yürüdü, sonre yere düştü ve hareketsiz kaldı. Tunca daha sonra arkadaşı yardımıyla ayağa kaldırılarak hastaneye götürüldü.

AMELİYATTAN ÇIKTI, SAĞLIK DURUMU İYİ

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevlilerinden edinilen bilgiye göre Tunca, Acil Servis'te yapılan ilk müdahalesinin ardından Üroloji Servisi'ne sevk edilerek ameliyata alındı. Bir testisinde yırtılma olan ve kasığının çeşitli yerlerinde yaralanmalar belirlenen Tunca'nın sağlık durumunun iyi olduğu tedavisinin hastanede bir süre daha devam edeceği öğrenildi.