BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Acele edin! Bu bölge çok değerlenecek!

İNTERNETHABER.COM açıklıyor! Bu bölgeye yatırım yapan kazanacak. Çünkü çıkarılan özel yasa, bölgenin değerini kat kat artıracak

Abone ol

İnciraltı bölgesiyle büyük grupların yakından ilgilenmesi emlak fiyatlarını uçurdu. İnciraltı'nı EXPO 2020 alanı olarak belirleyen özel yasanın çıkmasının ardından ev, arsa ve işyeri fiyatlarında patlamasına neden oldu.

İsimleri sır gibi saklanan büyük grupların bölgeyle yakından ilgilenmesinin fiyatlardaki artışı tetiklediği belirtiliyor. Bölgeye yatırım yapmak isteyen ve isimleri sır gibi gizlenen büyük gruplara yatırım konusunda detaylı raporlar hazırlayan Gayrimenkul Uzmanı Dilek Bilen, "Şu an küçük yatırımcılar bölgede hareketlilik sağladı. Alt planların yapılanmasına paralel olarak büyük yatırımcılar ilerde ortaya çıkacak. Bölgeyle ilgilenen bazı büyük yatırımcılara bilgilendirme raporu hazırladık" dedi.

BÜYÜK YATIRIMCILAR BEKLEMEDE

ekran-resmi-2012-07-02,-11.59.47-am.png
Gayrimenkul danışmanı Dilek Bilen, büyük gruplar için ayrıntılı raporlar hazırladıklarını vurgulayarak, bölgeye geldiklerinde fiyatların yukara çıkacağını ifade ediyor.

İnciraltı'nda ham arazinin metrekaresinin 600-700  TL.arasında el değiştiğini, imar gelmesinden sonra fiyatların çok daha fazla katlanabileceğini belirten gayrimenkul danışmanı Dilek Bilen, "Ham arazinin işlendikçe değeri daha da artacak. Yatırımcılar alt planların yapılmasını bekliyor. Şimdilik daha çok 300-400 metrekare yeri olan, çok hisseli arsası olanlar satış yapıyor. Henüz büyük el değiştirmeler başlamadı. Hangi ada, pafta, parsellerin turizm, hangisinin ticaret, hangisinin konut bölgesinde kaldığı ortaya çıktıktan sonra yatırımlar daha da hız kazanacak." dedi.

GRUPLAR BÜYÜK YATIRIMLAR YAPMAYI PLANLIYOR

İzmir'de EXPO Fuar Organizasyonu'nun gerçekleştirileceği alanın İnciraltı olarak belirlenmesinin ardından yatırımcıların da hedeflerini belirlediklerini vurgulayan Gayrimenkul Danışmanı Bilen, "Buna göre EXPO'yu İzmir kazanırsa fuar, kentin Balçova ilçesinde yer alan İnciraltı kesiminde gerçekleştirilecek. EXPO alanı hakkında kanun resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, EXPO Fuar Organizasyonu için aday olan İzmir'de EXPO Fuar Organizasyonu'nun gerçekleştirileceği alan için yer belirlenmesi, belirlenen alanın ve yakın çevresinin planlanması ve alanda yapılacak imar uygulamalarına ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. 17 Ağustos 2011 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında büyük kentsel yeşil alan olarak planlanan ve 3 Mayıs 1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun 18'inci maddesi kapsamında düzenleme ortaklık payı ile elde edilecek alan EXPO alanı olarak belirlendi. Şu anda bölgeyle ilgilenen bazı büyük guruplar, bizden çok detaylı rapor istediler. Çünkü bu gruplar büyük yatırımlar yapmayı planlıyorlar" dedi.