BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

AÇ KURTLAR KÖYLERE İNDİ

Mersin’in Mut ilçesinde, köylere inen kurtlar, küçükbaş hayvanları telef etti. İlçeye bağlı Çivi, Ballı, Dağpazarı ve Güme köylerini basan k...

Abone ol

Mersin’in Mut ilçesinde, köylere inen kurtlar, küçükbaş hayvanları telef etti. İlçeye bağlı Çivi, Ballı, Dağpazarı ve Güme köylerini basan kurtlar, Kelce köyünde küçükbaş hayvanlara saldırdı.
Bugüne kadar 50 civarında küçükbaş hayvanı kurtlar tarafından telef edilen köylüler korkulu günler geçirdiklerini söyledi. Bir köylü, "Kurtlar köyümüze gelip ağıllarda küçükbaş hayvanları parçalayıp yiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.
Hayvanları telef olan Mustafa Ak (41), gece saat 03.00 sıralarında evin önündeki koyunlarının ürktüğünü fark ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Hemen koyunların ağılına geldim. Koyunlar ağılın içinde toplanmış ve korkmuş durumdaydı. Benim ağıla gelmemle birlikte kurt kaçtı. Koyunumun birinin boğazından dişleyerek yaralamış. Geçenlerde yine dayılarımın ikişer koyununu yedi."
Köylülerden Durmuş Tepe (56) ise, kurtların evinin önündeki ağıla girdiğini belirterek şunları söyledi: "Ağıla sabahleyin baktığımda koyunların ikisini de parçalanmış vaziyette buldum. Akşamları iki gün boyunca bekledim gelmedi. Aradan 3–4 gün geçti kardeşimin ağılına girmiş. Koyunun birinin kuyruğunu koparmış birini de parçalayıp öldürmüş. Buna bir çare bulmalarını istiyoruz inanın korkmaya başladık."