BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,53
ALTIN 2.382,78
HABER /  GÜNCEL

ABD'ye internet sitesi ihrac ettik

Türk internet tasarım şirketleri, ucuz fiyatları ve kaliteli çalışmaları nedeniyle, internetin anavatanı ABD'ye internet sitesi tasarımı yaparak ihraç ediyor.

Abone ol

İstanbul'da faaliyet gösteren Gridesign internet ve tasarım firması Genel Müdürü Onur Özdamar, son aylarda Avrupa ve özellikle ABD'den Türk firmalarının internet sitesi işi almaya başladıklarını belirterek, yabancı firmaların internet sitesi tasarımında Türkiye'yi tercih etmelerinin en önemli nedenlerinin ucuz fiyat politikası ve kaliteli ürün olduğunu söyledi.

İnternet alanında Türk firmalarının yurtdışına yaptıkları çalışmalarla ülkemize döviz kazandırdıkları gibi ülkemizin bilişim sektöründe de dünyada tanınması ve saygın bir yere oturması yolunda önemli olduğuna değinen Özdamar, devlet desteği de gelmesi halinde Türkiye'nin birkaç seneye kadar bu alanda dünyada lider ülkelerden biri olabileceğini söyledi.

Kendi şirketlerinin son bir ayda ABD'ye altı adet internet sitesi hazırlayarak ihraç ettiğini ifade eden Özdamar, müşterileri arasında New York'un en büyük uçak reklamcılığı firması, dünyanın en büyük açık arttırma sitesi e-bay'ın aracı sitelerinin ve ABD'nin en büyük fotoğraf stüdyosu zincirlerinin de bulunduğunu belirtti.

ABD'nin en ünlü sopranolarından Marina Knapik'e kişisel internet sayfası hazırladıklarını kaydeden Özdamar, "İnternet işlerinin ABD'de oldukça pahalı olması nedeniyle özellikle Türkiye'deki şirketlere son zamanlarda büyük talep var.

Biz ABD'deki firmaların üçte bir fiyatına en az onların kalitesinde tasarımları kısa sürede hazırlayıp teslim ediyoruz. Türk şirketleri yurtdışındaki müşterilerini arttırabilmek için çok büyük titizlikle çalışmalarını yürütüyorlar. Amerika'daki çözüm ortağımızın bize yönlendirdiği projelerden, uygun bulduklarımızı gerçekleştiriyoruz.

Türk şirketlerinin yurtdışındaki pazarlamalarına daha fazla önem verilebilirse, yılda yüz milyonlarca doların döndüğü web tasarım pazarından Türkiye olarak ciddi bir pay sahibi olunabilir" şeklinde konuştu.

kaynak: www.mynet.com