BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.439,87
HABER /  DÜNYA

ABDye dünyayı dar edecekler

İran, Amerika'yı hiçbir yerde güvende hissettirmeyecek onbinlerce füzeye sahip olduğunu bildirdi.

Abone ol

İRNA ajansında yer alan habere göre, İran İçişleri Bakan Yardımcısı ve Devrim Muhafızları eski Başkan Yardımcısı Muhammed Bakir Zülkadir, "İran'ın, Amerika'yı hiçbir yerde güvenli hissettirmeyecek uzun menzilli füzeleri var" dedi.

İran'ın, Amerikan hedeflerine günde onbinlerce füze fırlatabilecek kapasitede olduğunu belirten Zülkadir, uzun menzilli füzeleriyle Amerika'nın yakın müttefiki İsrail'i de tehdit edebileceklerini bildirdi.

Zülkadir ayrıca, Amerika'nın İran'a yönelik askeri bir operasyon yapmak
istediğini ancak teknik ve stratejik sebepler nedeniyle bu "kötü niyetlerini" gerçekleştiremediğini ifade etti. Zülkadir, "askeri harekat gerçekleştiremeyen Amerika'yı ülke genelinde istikrarsızlık ve kriz oluşturmaya çalışmak ve etnik ve dini farklılıklara yönelik kışkırtıcı davranışlar içine girmekle" suçladı.

Tahran, daha önce pek çok kez, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararlara uymadığı gerekçesiyle muhtemel bir askeri operasyona sert bir karşılık verileceğini açıklamıştı.

İran'ın 2 bin kilometre menzilli Şahab-3 füzesinin Körfez'deki ABD üsleri ve İsrail'i tehdit edebilecek yeterlilikte olduğu belirtiliyor.