BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan'ın heykeline hazır olun!

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde Diyarbakır Lice'de yaşanan heykel gerginliğini değerlendirdi.

Abone ol

DİYARBAKIR Lice'de PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykeli yıkıldı, yıkım sırasında çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirdi.

Lice'de dün yaşanan olayları bugünkü köşesine taşıyan Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı ilginç bir değerlendirmede bulundu.

Yazısının bir bölümüne "Öcalan'ınkine hazır olun" başlığı atan Altaylı, "Üç vakte kadar Öcalan'ın heykeli de dikilir. Kolay kolay da indirilmez" dedi.

Altaylı'nın yazısı şöyle:

Diyarbakır'da PKK'nın kurucularından Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesi 'sözde' tepkiye neden oldu.  Epey bir mail geldi ve "Niye tepki göstermiyorsun. Bu konuda söyleyecek iki lafın yok mu?" diye sordu pek çok kişi.

Benim anlamadığım şudur: Buna niye şaşırdınız? Ne bekliyordunuz?

Benim şaşırdığım ve garip bulduğum Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmiş olması değil, Öcalan'ın heykelinin hala dikilmemiş olmasıdır. Bakmalyın siz Mahsum Kormaz'ın heykelinin valilik tarafından indirilmiş olmasına.

Üç vakte kadar Öcalan'ın heykeli de dikilir. Kolay kola da indirilez. Hükümet bu heykeli PKK'nın değil, Suriyeli Kürtlerin ve PYD'nin diktiğini açıklar.

Yeni Türkiye böyle bir ülke. Alışın artık!

Ya alışacaksınız ya tasfiye olacaksınız. Hükümet yanlısı gazeteciler öyle diyor. Ben onların yalancısıyım.

Fatih Altaylı yazıları

44456.jpg