BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'ü hayrete düşüren sözler

NATO Zirvesi sonrası Lizbon'dan Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, duydukları karşısında 'hayretler' içinde kaldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, son seçimde kendisini desteklemediği iddiasıyla Ankara’ya sitem eden Irak Cumhurbaşkanı Talabani’ye tepki gösterdi. Gül tepkisini, “Açıklamalarına hayret ettim" sözleriyle dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lizbon’daki NATO zirvesinden dönerken uçakta Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin açıklamalarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Kendisini desteklemediğimizi ve cumhurbaşkanı olmasını istemediğimizi söylemiş. Nereden çıkardı bunları bilmiyorum. Ama üzüldük ve hayretle karşıladık" ifadesini kullandı.

Irak ile ilgili olumsuz hiçbir cümlesinin olmadığını kaydeden Gül, Türkiye'nin Irak’ın egemenliğine önem verdiğini ve demokratik süreci desteklediğini hatırlattı.

"Cumhurbaşkanı seçildikten sonra onu ilk arayan ve kutlayan yine ben oldum" diyen Gül, "Bayramın 1. günü tebrik mesajı da gönderdim. Ankara asla dengeleri bozmadı ve oluşan süreç Talabani’nin lehine gelişti" diye konuştu..

Irak cumhurbaşkanı Talabani geçen hafta Milliyet gazetesine verdiği demeçte ülkesindeki hükümet krizinde Türkiye'nin yanlış politika yürüttüğünü söylemişti.